Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WW-uitkering en vrijwilligerswerk; UWV schept met stappenplan duidelijkheid

KNVB Media
KNVB Media
18 mei 2016, 14:16

Foto: KNVB Media

Er bestond in het verleden nog al eens wat verwarring over de regels met betrekking tot het doen vrijwilligerswerk en het behoud van de WW-uitkering. Om meer duidelijkheid te verschaffen lanceert het UWV enkele hulpmiddelen, waaronder een stappenplan, waarmee je na kunt gaan of het doen van vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld de voetbalvereniging gevolgen heeft voor je WW.

Sinds januari 2015 is de regelgeving rond dit onderwerp al behoorlijk versoepeld. Maar nog steeds dient het vrijwilligerswerk dat iemand voor ogen hebt om te doen te voldoen aan de voorwaarden die het UWV stelt. Echter hoeft dit lang niet altijd voor problemen te zorgen. Wanneer iemand vrijwilligerswerk doet bij een zogenoemde sociaal belang behartigende instelling (SBBI), waar alle amateurvoetbalverenigingen onder vallen, en binnen de grenzen van de vrijwilligersvergoeding blijft, zal hij of zij in vrijwel alle gevallen niet gekort worden op de WW-uitkering. Belangrijk is om altijd eerst toestemming van het UWV te vragen voordat je begint aan de vrijwillige klus.

Hulpmiddelen

Met de hulpmiddelen die het UWV heeft ontwikkeld kunnen mensen zelf bepalen of het vrijwilligerswerk aan de gestelde voorwaarden voldoet. Via het stappenplan kun je eenvoudig bepalen of er gevolgen zijn voor de hoogte van de uitkering. De drie informatie- en instructiefilmpjes geven nog eens duidelijk weer hoe de regelgeving in elkaar steekt.

Op de speciale pagina over wet- en regelgeving op KNVB ASSIST zijn de belangrijkste onderwerpen waar voetbalverenigingen mee te maken hebben uitgelicht.

UWV: Stappenplan en video's UWV: Stappenplan en video's Met het stappenplan kun je eenvoudig nagaan of het vrijwilligerswerk voldoet aan de voorwaarden. De video's verduidelijken de regels rond het doen van vrijwilligerswerk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen