Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

JSV-Nieuwegein werkt aan veilig sportklimaat

KNVB Media
KNVB Media
12 juni 2015, 12:34

Een vereniging waarin iedereen zich veilig voelt, dat is een van de speerpunten van het Veilig Sport Klimaat (VSK). - Foto: KNVB Media

Een vereniging waarin iedereen zich veilig voelt, dat is een van de speerpunten van het Veilig Sport Klimaat (VSK). Bij JSV-Nieuwegein hebben ze die veiligheid hoog in het vaandel staan. Ongeveer 185 vrijwilligers van de club hebben sinds april 2014 op verzoek van de vereniging een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aangevraagd.

De VOG moet preventief werken en voorkomen dat vrijwilligers grensoverschrijdend gedrag vertonen. De Verklaring Omtrent het Gedrag is in het leven geroepen door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De verklaring geeft meer zekerheid over het verleden van trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen.

Bij JSV is dit onderwerp in 2013 uitgebreid besproken in de Algemene Leden Vergadering. Tijdens die zitting is unaniem besloten dat iedere vrijwilliger van de club die met jeugdspelers werkt een Verklaring Omtrent het Gedrag moet hebben. Voor de aanvraag van de verklaring maakte JSV gebruik van een door het NOC*NSF uitgewerkte procedure. De overkoepelende sportbond verzorgt tevens de administratieve afwikkeling naar het ministerie van Veiligheid en Justitie dat de VOG’s vergoed aan de verenigingen.

Afscheid

Inmiddels heeft het gros van de 185 vrijwilligers van JSV de VOG ingevuld en weer ingeleverd bij de vereniging. Van de vrijwilligers die de verklaring op korte termijn niet invullen neemt JSV afscheid.

Ook geïnteresseerd in het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag? Het NOC*NSF heeft de regels omtrent de aanvraag van een VOG onlangs vergemakkelijkt.

Website NOC*NSF Website NOC*NSF Vind hier alles over de VOG

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen