Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Via de districtsbeker deelnemen aan TOTO KNVB Beker; wat zijn de regels?

KNVB Media
KNVB Media
9 maart 2020, 10:54

Alle teams die zich plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi in het eigen district, stromen in vanaf de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Veel districtsbekertoernooien naderen de spannendste fase van het seizoen. Want behalve het winnen van het bekertoernooi staat er iets belangrijks op het spel: plaatsing voor de TOTO KNVB Beker. Alle teams die zich plaatsen voor de halve finales (uitgezonderd reserveteams) van het bekertoernooi in het eigen district, stromen in vanaf de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Een mooie kans voor amateurverenigingen om zich uiteindelijk te kunnen meten met betaaldvoetbalclubs. Omdat de eindfase van de bekertoernooien in de districten nadert, worden hieronder nog eens de spelregels benoemd voor deelname aan de TOTO KNVB Beker voor het seizoen 2020/’21.

  1. De kampioen en de (vervangend) periodekampioenen van de Tweede Divisie mannen 2019/’20 plaatsen zich voor de eerste ronde van de KNVB beker BV/AV 2020/’21. Indien een periode is gewonnen door een in de Tweede Divisie uitkomend beloftenteam dan wordt de periodetitel doorgegeven aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen, niet zijnde een beloftenteam. 
  2. Alle overige teams uitkomend in de Tweede en Derde Divisie mannen 2020/’21, niet zijnde beloftentteams, plaatsen zich voor Q1 (eerste kwalificatieronde) van de KNVB beker BV/AV 2020/’21. 
  3. De vier halve finalisten per districtsbeker 2019/’20 plaatsen zich voor Q1 van de KNVB beker BV/AV 2020/’21 (24 teams).
  4. Afhankelijk van het aantal teams dat zich op basis van lid 2 en lid 3 heeft geplaatst voor Q1 van de KNVB, kan een aantal teams uit de Tweede Divisie via loting worden vrijgesteld van Q1, waardoor ze direct zijn geplaatst voor Q2 (tweede kwalificatieronde).
  5. Als een vereniging mag deelnemen zowel vanuit deelname aan de Derde Divisie mannen 2020/’21 als vanuit het bereiken van de halve finales van de districtsbeker, dan komt de aanvulling van de open plaats vanuit de verliezend kwartfinalisten van de districtsbeker.  Hierbij is het aantal wedstrijdpunten behaald in de betreffende bekercompetitie vanaf de knock-outfase leidend. Speelronden waarin niet alle verliezend kwartfinalisten zijn uitgekomen, worden buiten beschouwing gelaten.  Geeft het behaalde aantal wedstrijdpunten geen doorslag, dan is het betreffende doelsaldo beslissend. Geeft het desbetreffende doelsaldo evenmin de doorslag, dan is het desbetreffende aantal doelpunten vóór beslissend. Als óók dit geen doorslag geeft, dan bepaalt het lot. 
  6. Plaatsing voor deelname aan de KNVB beker BV/AV is alleen mogelijk voor standaardteams. Beloftenteams van betaaldvoetbalorganisaties (BVO’s) kunnen zich dus niet plaatsen voor deelname aan de KNVB beker BV/AV. Hetzelfde geldt voor reserve-teams van amateurverenigingen. Als één of meerdere reserveteams de halve finale van de districtsbeker bereiken, dan vindt opvulling plaats op eenzelfde manier als beschreven onder punt 5 van deze regeling.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen