Via de districtsbeker deelnemen aan TOTO KNVB Beker; wat zijn de regels?

KNVB Media
KNVB Media
7 maart, 10:54

Alle teams die zich plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi in het eigen district, stromen in vanaf de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Veel districtsbekertoernooien naderen de spannendste fase van het seizoen. Want behalve het winnen van het bekertoernooi staat er iets belangrijks op het spel: plaatsing voor de TOTO KNVB Beker. Alle teams die zich plaatsen voor de halve finales (uitgezonderd reserveteams) van het bekertoernooi in het eigen district, stromen in vanaf de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Een mooie kans voor amateurverenigingen om zich uiteindelijk te kunnen meten met betaaldvoetbalclubs. Omdat de eindfase van de bekertoernooien in de districten nadert, worden hieronder nog eens de spelregels benoemd voor deelname aan de TOTO KNVB Beker voor het seizoen 2019/’20.

  1. De kampioen en de (vervangend) periodekampioenen van de Tweede divisie mannen in het seizoen 2018/’19 plaatsen zich voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker 2019/’20. Indien een periode is gewonnen door een in de Tweede divisie uitkomend beloftenteam dan wordt de periodetitel doorgegeven aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen, niet zijnde een beloftenteam. 
  2. Alle overige teams uitkomend in de Tweede en Derde Divisie mannen in het seizoen 2018/’19, niet zijnde beloftentteams, plaatsen zich voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker 2019/’20. In totaal zijn er twee kwalificatieronden. 
  3. De vier halve finalisten per districtsbeker in het seizoen 2018/’19 plaatsen zich voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker 2019/’20 (24 teams).
  4. Afhankelijk van het aantal teams dat zich op basis van punt 2 en punt 3 heeft geplaatst voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker, kan een aantal teams uit de Tweede divisie via loting worden vrijgesteld van de eerste kwalificatieronde, waardoor ze direct zijn geplaatst voor tweede kwalificatieronde.
  5. Als een vereniging mag deelnemen zowel vanuit deelname aan de Derde Divisie mannen 2019/’20 als vanuit het bereiken van de halve finales van de districtsbeker, dan komt de aanvulling van de open plaats vanuit de verliezend kwartfinalisten van de districtsbeker. Hierbij is het aantal wedstrijdpunten behaald in de betreffende bekercompetitie vanaf de knock-outfase leidend. Speelronden waarin niet alle verliezend kwartfinalisten zijn uitgekomen, worden buiten beschouwing gelaten. Geeft het behaalde aantal wedstrijdpunten geen doorslag, dan is het betreffende doelsaldo beslissend. Geeft het desbetreffende doelsaldo evenmin de doorslag, dan is het desbetreffende aantal doelpunten vóór beslissend. Als óók dit geen doorslag geeft, dan bepaalt het lot.
  6. Als één of meerdere reserveteams de halve finale van de districtsbeker bereiken, dan vindt opvulling plaats op eenzelfde manier als beschreven onder punt 5.

BekercompetitiesAlle teams in het amateurvoetbal kunnen naast deelname aan de reguliere competitie deelnemen aan de bekercompetitie. Bekijk hier alle informatie over de diverse bekercompetities in het amateurvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven