Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overschrijvingen amateurvoetbal in de winter; dit zijn de spelregels

KNVB Media
KNVB Media
15 januari 2024, 14:00

De overschrijvingsperiode loopt tot en met 1 februari 2024. - Foto: KNVB Media

Wanneer je van club wisselt, dien je hiervoor een overschrijving aan te vragen. In de winter is er een overschrijvingsperiode voor internationale overschrijvingen en overschrijvingen voor bij de KNVB geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract). De overschrijvingsperiode loopt tot en met 1 februari 2024. We lichten toe wat wel en niet meer kan.

Voor nationale overschrijvingen is er geen tweede overschrijvingsperiode in de winter. In de winter, met als deadline 1 februari 23.59 uur, is het alleen mogelijk om over te schrijven wanneer het een internationale overschrijving of een overschrijving voor bij de KNVB geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract) betreft. Voor alle andere overschrijvingen geldt dat uitsluitend overschrijving kan worden verkregen in navolgende situaties:

  • Overschrijving naar categorie B; als de speler aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan tegenover de te verlaten vereniging: Dit verzoek kan in de periode 16 juni tot en met de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (1 maart 2024) worden ingediend. Deze overschrijving wordt direct, na afmelding door de oude vereniging, automatisch verleend.
  • Overschrijving naar categorie A; de speler voldoet aan een dispensatiereden gewijzigde werk-, woon- of overige omstandigheden. De dispensatieperiode voor spelers in de categorie A start op 16 juni en sluit op de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (1 maart 2024). Dispensatieverzoeken verlopen via Sportlink Club.

Alle regels omtrent nationale en internationale overschrijvingen vind je op KNVB Assist. Een verzoek tot overschrijving kan met de relatiecode van de speler in Sportlink Club worden aangevraagd.

Overschrijvingen Overschrijvingen Kijk hier voor regels omtrent nationale en internationale overschrijvingen.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Klik hier voor veelgestelde vragen over nationale overschrijvingen in het veldvoetbal.

KNVB account KNVB account Klik hier om te lezen hoe een speler zijn of haar relatiecode kan vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen