Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wedstrijdzaken-app steeds prominenter aanwezig in het voetbal

KNVB Media
KNVB Media
8 november 2018, 10:15

Ook het pupillenvoetbal doet sinds dit seizoen een spelersopgaaf in de Wedstrijdzaken-app. - Foto: KNVB Media

Het is nog maar ruim een jaar geleden dat het veldvoetbal is gaan werken met het mobiele digitale wedstrijdformulier. En het zaalvoetbal zelfs al een jaar langer. De plastic spelerspassen liggen ver achter ons en het gebruik van de smartphone of tablet is gemeengoed geworden.

Na het amateurvoetbal is begin dit kalenderjaar ook het betaald voetbal overgestapt op de Wedstrijdzaken-app. Begin dit seizoen hebben we de laatste competities overgezet op de app: ook de KNVB bekervoorrondes met amateurteams worden nu afgehandeld met de Wedstrijdzaken-app. Hiermee worden alle KNVB-competities, amateur- en betaald voetbal, afgehandeld door één en dezelfde app.

Ook het pupillenvoetbal doet sinds dit seizoen een spelersopgaaf in de Wedstrijdzaken-app. Daar zijn veel vragen over gekomen: Hoe gaan we daar mee om en waarom is een spelersopgaaf nodig bij de pupillen? 

Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen Sinds het begin van dit seizoen moet het mDWF ook ingevuld worden bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. Maar waarom eigenlijk?

Doelpuntenmakers

Ook hebben we kritische opmerkingen gekregen over de nieuwste functie in de Wedstrijdzaken-app: het achteraf kunnen toevoegen van doelpuntenmakers, zodat je dat kon terugzien in de Voetbal.nl-app. Het was een veelgehoorde wens. Het is immers zo dat de scheidsrechter deze gegevens lang niet altijd vastlegt, maar alleen de uitslag invult. Hoeveel teams houden niet hun (excel)lijstje bij met doelpuntenmakers!

Het kunnen invullen van doelpunten is niet mogelijk bij de Onder 10-wedstrijden en jonger. Daar worden geen uitslagen, geen standen en ook geen doelpuntenmakers gepubliceerd. Vanaf de Onder 11 en ouder kan het wel. De functionaliteit is alleen beschikbaar voor de geregistreerde teammanager. Die kan bepalen of hij deze optie gebruikt en vindt bijdragen aan de positieve spirit in het team. Voetbal is immers een teamsport en uiteindelijk maakt het niet uit wie er wel of niet scoort.

Hoe leg ik doelpuntenmakers vast? Hoe leg ik doelpuntenmakers vast? Kijk hier voor meer informatie.

Is de Wedstrijdzaken-app nu klaar?

Nee, een aantal maal per jaar wordt de app uitgebreid met functies en verbeterd qua gebruikersvriendelijkheid. Binnenkort kan je als wedstrijdsecretaris (twee dagen) eerder dan op de wedstrijddag je clubscheidsrechters aanstellen via de app. Ook kan je binnenkort al twee dagen van tevoren afgelasten.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen