Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wanneer ben je 'vastgespeeld'?

KNVB Media
KNVB Media
24 augustus, 12:50

Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld? - Foto: KNVB Media

Speelgerechtigdheid is een belangrijk onderwerp onder clubs in het amateurvoetbal. Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld?

Op KNVB ASSIST is alle informatie te vinden over de speelrechtigdheid van een speler in de A- en B-categorie. Ook de regels voor Beloftenelftallen uitkomend in de Tweede en Derde divisie en de Topklasse vrouwen staan hier vermeld. Bekijk hiervoor onderstaande pagina.

Speelgerechtigdheid veld Speelgerechtigdheid veld Er zijn regels verbonden aan de speelgerechtigdheid van een voetballer. Voor elke categorie gelden andere regels.

Sportlink Club

In Sportlink Club is deze informatie te zien via Wedstrijdzaken - Teams. Klik op het betreffende team/elftal en kies rechtsonder voor 'team-spelersstatistieken'. Kies bij speltype voor 'veldvoetbal competitie' en klik op het vergrootglas. Het kan zijn dat namen dubbel vermeld worden, klik dan nog een keer op het vergrootglas. Let op! Activeer de kolom 'wedstrijden met speeltijd'. Dit kan via het icoontje 'kolommen wijzigen'. Alleen de spelers die in het bondsteam staan, worden geteld. Advies: zet incidentele spelers ook in het bondsteam. Aan de spelersstatistieken kunnen geen rechten ontleend worden.

Sportlink Sportlink In het Sportlink Club Support Center staat meer informatie vermeld over statistieken van voetballers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen