Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onlinetrainer Rinus wint zilver bij UEFA Awards

KNVB Media
KNVB Media
23 november 2020, 13:23

Het online trainersplatform van de KNVB heeft internationale erkenning gekregen. - Foto: KNVB Media

Rinus, het online trainersplatform van de KNVB, is tweede geworden bij de UEFA Grassroosts Awards 2020 in de categorie ‘projecten’. De trainerstool van de KNVB werd door de UEFA vooral geprezen vanwege de sterke inhoud en design, de functionaliteit en het feit dat er ook tijdens de coronacrisis veel aangepaste trainingen werden aangeboden op het platform. Zodoende werden er ondanks de coronacrisis toch nog 25.000 amateurtrainers per maand bereikt die aangepaste trainingen konden geven.

Met de zilveren medaille in de verkiezing van Best Grassroots Project 2020, krijgt Rinus internationaal erkenning van de UEFA en de 55 Europese bonden. De prijs werd tien jaar geleden in het leven geroepen om bijzondere en vooruitstrevende voetbalprojecten onder de aandacht te brengen. Iedere Europese voetbalbond mag jaarlijks een eigen project inbrengen voor de verkiezing.

De gouden medaille ging in 2020 naar Etnoliga in Warschau, Polen, een jaarlijkse voetbalcompetitie voor immigranten, waarbij ook aandacht is voor vluchtelingen, vrouwen, LHBTI’s en andere achtergestelde groepen. De bronzen medaille ging naar het project ‘Football in Prison’ van de Spaanse voetbalbond RFEF, dat al sinds 2007 voetbal in gevangenissen faciliteert om re-integratie in de maatschappij te bevorderen.

Voetballen tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis heeft Rinus aangetoond te kunnen voorzien in de behoefte van trainers en spelers. Via het online trainersplatform worden er online oefeningen aangeboden die spelers zelf thuis kunnen doen, maar ook trainingsvormen voor trainers waarbij alle spelers op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven. Afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels vanuit de overheid kunnen deze trainingsvormen gemakkelijk thuis of op de club worden toegepast.

Wat is Rinus?

Dagelijks staan er duizenden trainers op het veld. Van goedwillende ouders tot de gediplomeerde trainer-coaches. Zij maken voetbal op de amateurvelden mogelijk en staan aan de basis van de ontwikkeling van nieuwe voetbalsterren. Rinus wordt speciaal voor deze trainers aangeboden. Via het online platform en de bijbehorende mobiele app hebben trainers op elk moment van de dag toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en kunnen zij inspiratie opdoen om spelers en speelsters met plezier nog beter te leren voetballen.

Rinus Rinus Rinus is een online tool ontwikkeld voor alle jeugdtrainers. Of je nu voor het eerst een team gaat coachen en begeleiden of al in het bezit bent van een KNVB-diploma.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen