Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dispensatie trainerslicenties

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2020, 14:21

De KNVB heeft dispensatiecriteria opgesteld voor trainers die vanwege de coronacrisis niet over de juiste licentie beschikken. - Foto: KNVB Media

Helaas hebben we de trainersopleidingen en diverse bijscholingsmomenten vanwege de coronacrisis voortijdig moeten beëindigen of uitstellen. De KNVB heeft dispensatiecriteria opgesteld voor trainers die vanwege de coronacrisis niet over de juiste licentie beschikken om actief te zijn als trainer/coach tijdens het seizoen 2020/’21.

Na overleg met het bestuur van de VVON zijn we tot de volgende dispensatiecriteria gekomen:

  • Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis kan voor het gehele seizoen 2020/’21 dispensatie worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer aan de slag gaat in het seizoen 2020/’21.
  • Trainer/coaches die door uitstel van bijscholingsmomenten het benodigd aantal licentiepunten niet hebben gehaald en hierdoor hun licentie niet kunnen verlengen, krijgen tot 1 februari 2021 de mogelijkheid om de benodigde bijscholingen alsnog te volgen. Hiermee kunnen zij alsnog hun licentie verlengen. Pas vanaf 1 februari 2021 zal de KNVB hier actief op gaan controleren. Uiteraard dient de betreffende trainer/coach in het bezit te zijn van het juiste diploma waarop hij/zij werkzaam is. Dit alles geldt vanzelfsprekend onder de voorwaarde dat vanaf de start van het nieuwe seizoen weer bijscholingen georganiseerd mogen/kunnen worden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen