Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kom naar een theatercollege van topscheidsrechter Björn Kuipers

KNVB Media
KNVB Media
7 november 2018, 8:45

Tijdens het theatercollege laat Björn Kuipers het publiek op bevlogen manier zien hoe beslissingen onder de grootst mogelijke hoogspanning worden genomen. - Foto: KNVB Media

Als KNVB-scheidsrechter hoeven we je natuurlijk niet te vertellen wie Björn Kuipers is, maar wist je ook dat hij dit seizoen een aantal theatercolleges geeft? Dat zijn toch avonden die je als collega (en misschien wel opvolger!) eigenlijk niet mag missen.

Tijdens het theatercollege laat Kuipers het publiek op bevlogen manier zien hoe beslissingen onder de grootst mogelijke hoogspanning worden genomen, terwijl een aantal assistenten in je oor schreeuwen, de videoscheidsrechter ook nog een mening heeft, bijna alle spelers op het veld en trainers langs de lijn je proberen te beïnvloeden en dat allemaal in een kolkend stadion met miljoenen kijkers voor de buis.

Beeld en geluid

Kuipers laat op zo’n avond beelden met geluid zien waarop je kunt zien en horen hoe de communicatie verloopt en hoe hij tijd ‘koopt’ om een juist oordeel te kunnen vellen. Uiteraard gaat hij ook in op mooie momenten uit zijn loopbaan, zoals de discussie met Neymar tijdens het laatste WK, maar ook de aanvaringen met Sergio Ramos van Real Madrid.

En natuurlijk gaat hij ook dieper in op zijn leven als gezinsman en manager van een grote supermarkt in Oldenzaal. Want ook daar moeten voortdurend beslissingen worden genomen en is een open en eerlijke communicatie van wezenlijk belang.

Prangende kwesties

De colleges worden aan elkaar gepraat door journalist en auteur Eddy van der Ley. Hij neemt een aantal prangende kwesties door met de arbiter en hij zorgt ervoor dat de toeschouwers in de zaal hun vragen aan Kuipers kunnen stellen. Het spreekt voor zich dat mede-scheidsrechters ook aan bod komen tijdens de vraag en antwoord sessie.

Na afloop is er een ‘Meet & greet’ met Kuipers in de foyer van het theater en kun je met hem op de foto en nog wat persoonlijk advies inwinnen.

Data

DatumPlaatsMeer informatie
Maandag 12 november 2018Schouwburg Odeon ZwolleInformatie en kaartverkoop
Woensdag 21 november 2018Stadsschouwburg HaarlemInformatie en kaartverkoop
Dinsdag 4 december 2018De Harmonie LeeuwardenInformatie en kaartverkoop
Dinsdag 26 februari 2019Schouwburg AmstelveenInformatie en kaartverkoop
Donderdag 28 februari 2019Schouwburg HengeloInformatie en kaartverkoop

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen