Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Academie lanceert e-learningapp Het Nieuwe Fluiten

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2017, 12:23

Spelbegeleiders volgen het spel voornamelijk vanaf de zijlijn. - Foto: KNVB Media

Bij de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 worden de pupillen begeleid door een spelbegeleider. Anders dan een scheidsrechter volgt de spelbegeleider het spel meer vanaf de zijlijn en laat hij of zij de kinderen zo veel mogelijk voetballen. Om verenigingen te ondersteunen bij deze nieuwe rol heeft de KNVB Academie een opleiding voor spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters ontwikkeld.

In de app staat een handboek met de spelregels en afspraken van het 6 tegen 6 én 7 tegen 7 voetbal.

Deze opleiding is opgezet volgens het ‘blended-learning’ principe, waarbinnen klassikaal leren, praktijkervaring en e-learning elkaar versterken. Via de app 'Het Nieuwe Fluiten' hebben de cursisten toegang tot alle spelregels, ontvangen zij quizvragen en kunnen ze elkaar feedback geven. De docent heeft daardoor goed inzicht in het niveau en de progressie van cursisten en kan ‘op maat’ de cursusavonden invullen.

Het Nieuwe Fluiten is voor iedereen te downloaden via de app-stores voor Android en iOS. Het handboek met spelregels en afspraken van het 6 tegen 6 én 7 tegen 7 voetbal is voor iedereen - dus ook spelers, ouders en coaches - toegankelijk. De cursusomgeving is afgeschermd en alleen toegankelijk voor cursisten die zich hebben aangemeld voor een cursus.

Kortingsactie tot met 31 december 2017

Om verenigingen te ondersteunen bij de invoering van de rol van spelbegeleider geldt tot en met 31 december 2017 een kortingsactie. Verenigingen die voor het einde van het jaar een opleiding aanvragen bij de KNVB Academie hebben recht op deze korting. Het is mogelijk de cursus af te nemen als verenigingspakket of individuele cursisten aan te melden. Bij het aanmelden van individuele cursisten zal de cursus plaatsvinden bij de vereniging met de meeste aanmeldingen.

Cursus spelgebeleider/
pupillenscheidsrechter

Reguliere prijs

Kortingsactie t/m 31-12-2017

Aantal deelnemers

Verenigingspakket

€ 492,00

€ 150,00

Max. 18

Individuele inschrijving

€ 30,00

€ 10,00

Min. 16

In verband met de kortingsactie kan het zijn dat we de opleiding niet in de eerste seizoenshelft kunnen inplannen. Mocht de opleiding na 31 december 2017 worden ingepland, dan blijft de korting gelden.

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding en 'Het Nieuwe Fluiten' kan contact worden opgenomen met de KNVB Academie:

Ferry Pothof

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Kim de Boer

Arbitrageopleidingen Zuid

Nieuw in het pupillenvoetbal: De rol van de spelbegeleider.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen