Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Presentaties Kennisavond 2017

Bekijk hieronder de presentaties van de sessies tijdens de KNVB Kennisavond 2017.

Ook in 2017 hebben duizend bestuurders, voorzitters en andere vrijwilligers de KNVB kennisavonden bezocht of zijn dit nog van plan te doen. Tijdens de kennisavonden is veel kennis kunnen uitgewisseld tussen clubs, KNVB en kennispartners ING, ARAG, Philips en Sligro. Ben je niet op één van de tien kennisavonden geweest, of wil je de gedeelde informatie nog eens rustig terugkijken? Hieronder zijn de online versies kennissessies te vinden, evenals de getoonde presentaties. De informatie kan je verder helpen de kennis binnen je vereniging uit te rollen.

 

Kennissessie I

Titel: Alle voetballende kinderen centraal binnen jouw vereniging!
Doelgroep: Technisch jeugdcoördinatoren, hoofden jeugdopleiding, (meiden-, 
categorie-)coördinatoren, jeugdvoorzitters, bestuurslid technische zaken. 
Vorm: Binnen deze kennissessie zullen zowel inzichten en informatie vanuit de KNVB met de verenigingen gedeeld worden. Daarnaast gaan de aanwezige verenigingen, in kleinere groepen, met elkaar in gesprek om gezamenlijk dat optimale leerklimaat bij de aanwezige verenigingen te realiseren. 

Hoe is binnen jouw vereniging de instroom en uitstroom van jeugdleden? Wat is de rol van ouders binnen en buiten de lijnen? Stellen de trainers altijd het “kind centraal”?

Binnen deze workshop staat het creëren van een optimaal voetballeerklimaat voor alle voetballende kinderen binnen jouw vereniging centraal. Een nog beter voetballeerklimaat leidt tot nog meer plezier en ontwikkeling, waardoor kinderen langer bij de vereniging blijven voetballen. Samen met de aanwezige verenigingen willen we inzoomen op de meest belangrijke personen rond het voetballende kind. Vragen die we willen bespreken zijn: Wat is een optimaal (voetbal)leerklimaat? Wat zie je dan bij de voetballende jongens en meiden? Wie spelen daarin een belangrijke rol? Wat vraagt dat van iedereen?

Iedere aanwezige bestuurder of coördinator gaat met meerdere tips naar huis die direct in de praktijk toepasbaar zijn om dat optimale leerklimaat binnen jouw vereniging te realiseren!

 

Kennissessie II A

Titel: Het bouwen van een sterke organisatie
Doelgroep: Bestuursleden en potentiele bestuursleden
Vorm: Interactieve presentatie

Eén van de drijvende krachten voor een sterke vereniging is dus een sterke organisatie. In deze workshop gaat Dirk Bader met jullie in gesprek over het bouwen (of behouden) van deze sterke organisatie. We zullen inzoomen op het belang van een eigen identiteit als club, wie ben je eigenlijk of zou je willen zijn? En hoe doe je dat dan? Daarnaast zullen we het hebben over het belang van een zelfstandig en open bestuur. Elke bestuurder steekt vele vrijwillige uren in de club, maar gebeurt dat wel effectief en doe je wel de juiste dingen? Hierover gaan we graag het gesprek aan en geven we gerichte adviezen over.

Deze workshop wordt verzorgd door Dirk Bader. Hij is in het dagelijks leven coach en adviseur bij vele verschillende bedrijven. Daarnaast heeft Dirk als ex-bestuurslid en als procesbegeleider bij de KNVB de nodige ervaring met voetbalbesturen en het besturen van (voetbal)verenigingen.

Begeleid maatwerk Begeleid maatwerk Door het verenigen weer centraal te stellen, groei je toe naar een sterke vereniging van betrokken en actieve leden en vrijwilligers. De KNVB helpt je bij alle fasen in dit proces.

 

Kennissessie II B

Titel: Betrokken leden, de wens voor iedere club
Doelgroep: Primair verenigingsbesturen. Maar verder iedereen die bezig is met het binden en betrekken van leden.
Vorm: Interactieve presentatie, dialoog met en tussen clubs, good practices.

In de vorige eeuw stonden de sportvereniging en de kerk centraal in de samenleving. Tegenwoordig staat het individu centraal. Er wordt van besturen een compleet andere aanpak dan vroeger gevraagd. Leden komen niet meer automatisch aanwaaien, ze moeten zich thuis voelen bij je vereniging. Als je weet wie je als vereniging wilt zijn (zie workshop “bouwen van een sterke organisatie”) is het vervolgens de kunst om leden betrokken en verbonden te krijgen. Veel besturen denken te weten wat hun leden willen, maar is dat wel zo? Hoe kom je daar eigenlijk achter? Als je die behoefte weet te achterhalen, dan kan je als vereniging daar met het juiste aanbod op inspelen.

Laatste nieuws