Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekijk alle 8 foto's

Sportfysiotherapie en revalidatie

De (sport)fysiotherapeuten van het Voetbal Medisch Centrum (VMC) zijn gespecialiseerd in het behandelen van acute en chronische blessures van spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden, die zijn ontstaan tijdens of door het sporten. Vooral met blessures die veel voorkomen in het voetbal hebben de fysiotherapeuten ervaring.

De fysiotherapeut behandelt ook andere blessures die een belemmering vormen bij het sporten. Zo komt de sporter zo goed en snel mogelijk weer op het gewenste niveau. Kort na het ontstaan van een blessure kan iedereen terecht bij een fysiotherapeut, maar ook in een later stadium of voor en na een operatie. De fysiotherapeut kan het gehele revalidatietraject begeleiden, inclusief de veldrevalidatie.

Behandeltraject

De eerste afspraak bij een fysiotherapeut bestaat uit twee onderdelen: een vraaggesprek waarin de fysiotherapeut vragen stelt over de klachten en een onderzoek van het bewegingsapparaat. Bij het onderzoek stelt de fysiotherapeut vast waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met de geblesseerde sporter bespreekt de fysiotherapeut het behandeltraject.

Alle vervolgafspraken worden voorafgegaan door een evaluatie, waarna bekeken wordt of er aanpassingen nodig zijn in het revalidatieprogramma. Zodoende stellen de fysiotherapeuten van het VMC KNVB een op maat gesneden individueel behandeltraject samen voor iedereen.

Revalidatiefaciliteiten

Het VMC KNVB beschikt over een unieke en complete praktijk voor fysiotherapie met uitgebreide revalidatie- en testfaciliteiten gebaseerd op de nieuwste inzichten en geschikt voor de breedte- en topsporter. Op het VMC kunnen functionele revalidatietrainingen, kracht- en cardiotrainingen plaatsvinden, evenals sportspecifieke revalidatie in de sporthal en op de kunst- en natuurgrasvelden.

In de beginfase van bepaalde revalidatietrajecten (bijvoorbeeld bij voorste kruisbandletsels, breuken, kraakbeenschade, achillespees- of spierscheuringen) kunnen sporters tevens gebruik maken van het revalidatiezwembad met jetstream en verstelbare bodem, of van de anti-zwaartekrachtloopband (AlterG), om zo sneller op het oude niveau terug te kunnen komen.

Binnen het VMC zijn er diverse testen mogelijk binnen de revalidatie. Op de afdeling zijn aanwezig; Biodex, DynStable, Nordboard, Vicon systeem, hoptesten middels Smartspeed, ForceVelocityProfiel en het Inmotio Systeem voor veldanalyse. Deze testen worden onder andere gebruikt voor de Return To Play testen. De RTP testen zijn ook mogelijk voor revaliderende sporters van buitenaf. Voor tarief informatie en andere vragen kunt u een mail sturen naar fysio@knvb.nl

Wij zijn aangesloten bij vrijwel alle zorgverzekeraars. Vraag uw fysiotherapeut voor de voorwaarden. Bekijk hier meer informatie over de tarieven en vergoedingen

 

 

 

Bekijk ook deze Voetbal Medisch Centrum

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.

VMC KNVB

Voor (blessure)consulten en sportmedische onderzoeken kan iedereen terecht bij het Voetbal Medisch Centrum KNVB (VMC) op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor sportfysiotherapie en revalidatie is het VMC KNVB geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Contactformulier

Contact

Het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.