Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tarieven en vergoedingen

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar amateurvoetballers, profvoetballers, scheidsrechters, jong en oud, man of vrouw, terecht kunnen voor een deskundig sportmedisch onderzoek, behandeling en revalidatie van een sportblessure. 

Vergoedingen bezoek sportarts

Uw bezoek bij de sportarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Net als bij andere medisch specialisten is hiervoor een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Bij uw verzekeraars worden hiervoor zogenaamde Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s) gedeclareerd. Dit verloopt op dezelfde wijze als na een bezoek van een medisch specialist in een ziekenhuis. Bovendien is voor basisverzekerde zorg vanaf 18 jaar, sprake van een wettelijk eigen risico. 

De factuur voor dit bezoek (incl. herhalingsbezoeken) wordt rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het UMC Utrecht factureert namens het SMC van de KNVB deze bij uw zorgverzekeraar. Op deze facturen is dan ook de informatie van het UMC Utrecht terug te vinden, en niet dat van het SMC van de KNVB.

voor meer informatie betreffende DBC’s en de vergoedingen kunt u contact opnemen met ons algemene VMC telefoonnummer 0343-499285.

Tarieven sportmedische onderzoeken

Bovenstaande geldt niet voor preventieve en verplichte sportmedische onderzoeken (sportkeuringen). Deze vallen niet onder de basisverzekering en worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor deze sportmedische onderzoeken is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten kunt u dit (geheel of gedeeltelijk) declareren bij uw zorgverzekeraar. 

Sportmedische onderzoekenTarief €
Sportmedisch onderzoek basis125,00
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie)173,50
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie) en inspannings-ECG (op de fiets)245,00
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie), inspannings-ECG en ademgasanalyse280,00
Bloedonderzoek (afhankelijk van bepalingen) / aanvullend onderzoekop aanvraag

Tarieven (sport)fysiotherapie & manuele therapie 

De tarieven voor fysiotherapie zijn afhankelijk van de contracten die wij met uw verzekeraar hebben afgesproken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het algemene VMC telefoonnummer 0343-499285.  gelden als er geen geldige verzekering is afgesloten voor fysiotherapie of manueel therapie.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.