Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekijk alle 3 foto's

(Blessure)consulten

Deskundig onderzoek blessure

Iedereen die kampt met blessures of andere klachten die met sporten samenhangen, kan terecht op het Voetbal Medisch Centrum (SMC). De sportarts stelt in een consult een aantal vragen over de klacht en doet vervolgens een uitgebreid onderzoek van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren en pezen).

Zo nodig wordt aanvullend onderzoek verricht zoals bijvoorbeeld echografie. De sportarts geeft vervolgens, aan de hand van de bevindingen, adviezen om op een verantwoorde wijze zo goed en snel mogelijk weer fit te worden en te blijven.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen de sportartsen van het VMC gebruikmaken van een netwerk van specialisten, die veel sporters behandelen en kennis hebben over specifieke sportblessures. Voor een consult kan een afspraak gemaakt worden bij de sportarts. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig.

Second opinion

Wie voor een blessure al bij een orthopedisch chirurg of andere medisch specialist is geweest, maar een second opinion wil bij een sportarts, kan daarvoor een afspraak maken. Hiervoor is een verwijzing nodig van de behandelend medisch specialist of huisarts.

Bekijk ook deze Voetbal Medisch Centrum

KNVB Campus | Voor de teams van morgen

De KNVB Campus is de plek waar onze nationale selecties trainen. Een plek ook die een aanzuigende werking heeft op mensen die van voetbal houden. En waar topsport en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom.

VMC KNVB

Voor (blessure)consulten en sportmedische onderzoeken kan iedereen terecht bij het Voetbal Medisch Centrum KNVB (VMC) op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor sportfysiotherapie en revalidatie is het VMC KNVB geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Contactformulier

Contact

Het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.