Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opleidingsvergoeding nationale transfer

Iedere amateurvereniging is trots wanneer een speler die in de jeugdopleiding van de club voetbalt naar een betaaldvoetbalorganisatie gaat. Behalve dit fijne eergevoel, kan zo’n overgang in de toekomst nog een leuke bijdrage opleveren voor de club in de vorm van een opleidingsvergoeding.

De opleidingsvergoeding is een beloning voor clubs voor het opleiden van de speler. Hiermee willen de FIFA en de KNVB de opleiding van jonge voetballers stimuleren. De opleidingsvergoeding wordt betaald aan de club(s) waar de speler in zijn jonge jaren (tot en met twintig jaar bij de KNVB) heeft gevoetbald.

Een club kan recht hebben op de opleidingsvergoeding als een speler die zij heeft opgeleid:

  • een eerste spelerscontract heeft gesloten met een club en dit spelerscontract is geregistreerd bij de KNVB, of
  • is uitgekomen in vijf bindende wedstrijden van het eerste elftal van een betaaldvoetbalorganisatie.

De hoogte van de opleidingsvergoeding is afhankelijk van de vraag of een betaaldvoetbalorganisatie of een amateurvereniging de opleidingsvergoeding dient te betalen. Een betaaldvoetbalorganisatie dient op dit moment € 1.609 per opleidingsjaar te betalen en een amateurvereniging dient op dit moment € 594 per opleidingsjaar te betalen. Deze bedragen worden periodiek aangepast.

Voor de complete regeling omtrent de opleidingsvergoeding wordt verwezen naar het Reglement Overschrijvingsbepalingen Algemeen, Opleidingsvergoeding en Solidariteitsbijdrage in de reglementenbundel van de bondsvergadering. Ga hiervoor naar pagina 109.

Voor het meest recente overzicht van spelers waar een opleidingsvergoeding mee gemoeid is of voor overige vragen omtrent de opleidingsvergoeding kan contact worden opgenomen met Marlou van Westing.

Marlou van Westing

Opleidingsvergoedingen

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Laatste nieuws