Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

7x7 Mannenvoetbal (35+ / 45+)

Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 voor- en najaarsreeks

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden. 

7x7 competitie

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Vind een club

Nieuwsgierig naar 7x7 voetbal? Informeer dan bij je club of 7x7 voetbal tot de mogelijkheden behoort. Heb je nog geen club? Zoek dan via onderstaande module naar een club bij jouw in de buurt waar 7x7 voetbal wordt aangeboden.

Vind een club Vind een club Kijk hier welke clubs in jouw regio 7x7 voetbal aanbieden.

Inschrijven

Inschrijven voor de reguliere competitie kan via de secretaris van de club (digitaal inschrijven) of gedurende het seizoen via de afdeling wedstrijdzaken per mail.

7x7 voetbal

Voor meer informatie over 7 x 7 voetbal.

Jouw club kan ook meedoen

Hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Ook als het lichaam niet meer exact doet wat het hoofd wil, kan je als 35-plusser nog veel plezier beleven aan het spelletje. Laat de glorietijden van deze leden van jouw club herleven met 7x7-voetbal! Zo kun je de leden een leven lang binden aan de club.

 

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.