Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Allard Lindhout: 'Als scheidsrechter wil je onzichtbaar zijn'

KNVB Media
KNVB Media
29 januari, 17:15
13:15

In de vierde aflevering van 'Extra Tijd' een portret van Allard Lindhout. - Foto: KNVB Media

In het voetbalseizoen 2020/'21 portretteren we tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de vierde aflevering van 'Extra Tijd': Allard Lindhout.

Pas 33 jaar en al meer dan 100 wedstrijden in de Eredivisie gefloten. Allard Lindhout en Milan van Dongen ontmoeten elkaar in het Bos van Krantz én bij sv Warmunda in Warmond, de club waar de arbiter op 11-jarige leeftijd al de F-jes floot. "Als voetballertje was ik heel erg lui en een dik mannetje. Op de middelbare school had ik heel veel overgewicht. Daar voel je je best onzeker door. Het fluiten heeft mij daar bij geholpen. Je moet fit zijn en lopen. Daardoor ben ik onwijs veel afgevallen. Een overwinning voor mezelf." 

Eerste topper

Afgelopen zondag floot de nuchtere arbiter uit de Bollenstreek zijn eerste topwedstrijd in de Eredivisie: Feyenoord - AZ (2-3). Een soepel optreden van Lindhout. "Als scheidsrechter wil je onzichtbaar zijn. Laat men het alsjeblieft over de goals en de intensiteit van de wedstrijd hebben. Dat was het geval en dat proefde ik tijdens de wedstrijd al."

Samen met Van Dongen bespreekt Lindhout aan de hand van de beelden diverse momenten uit Feyenoord - AZ. Ze sluiten af met een potje latjetrap.

#4 met Allard Lindhout #4 met Allard Lindhout Bekijk hier aflevering #4 van Extra Tijd met Allard Lindhout en Milan van Dongen.

Eerder in Extra Tijd

#1 met Björn Kuipers #1 met Björn Kuipers "Scheidsrechter zijn is topsport."

#2 met Dennis Higler #2 met Dennis Higler "Het geeft een kick om onderdeel van het spelletje te zijn."

#3 met Bas Nijhuis #3 met Bas Nijhuis "Fluiten is echt supergaaf om te doen."

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen