Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oud-scheidsrechter Lau van Ravens (96) overleden

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2018, 11:05

Scheidsrechter Lau van Ravens (midden) voorafgaand aan een interland. - Foto: KNVB Media

Oud-scheidsrechter Lau van Ravens is dinsdag 23 oktober overleden. Hij is 96 jaar geworden. Van Ravens werd tijdens zijn carrière tweemaal verkozen tot beste scheidsrechter van Nederland.

Lau van Ravens was van 1950 tot 1972 actief als scheidsrechter. Hij gold als een van de betere scheidsrechters van Nederland. Ook als internationaal scheidsrechter maakte Van Ravens indruk. Hij leidde in 1969 de Europa Cup II-finale tussen Slovan Bratislava en FC Barcelona (3-2), de finale van de Jaarbeursstedenbeker tussen Juventus en Leeds United in 1971 (2-2) en de return van de UEFA Cup-finale tussen Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderes in 1972 (1-1).

Lau van Ravens bij de viering van 50 jaar betaald voetbal in 2004.

Van Ravens kwam ook in actie op het wereldkampioenschap in 1970 in Mexico. Daar leidde hij onder meer de kwartfinale tussen Uruguay en de Sovjet-Unie. Tijdens het Europees kampioenschap in 1968 was Van Ravens aanwezig als grensrechter.

KNVB Beker

De scheidsrechter floot in eigen land de bekerfinales in 1967 en 1971. Vanwege het passeren van de leeftijdsgrens moest hij eigenlijk in 1970 stoppen met fluiten, maar Van Ravens kreeg tweemaal dispensatie van de KNVB. Daardoor kwam er pas in 1972 daadwerkelijk een einde aan zijn carrière als scheidsrechter.

Van Ravens is in besloten kring gecremeerd. De KNVB wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen