Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula en Overtoom in actie in EK-kwalificatie Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2022, 8:45

Shona Shukrula komt deze week samen met Franca Overtoom in actie in de EK-kwalificatie voor Vrouwen onder 19. - Foto: KNVB Media

Shona Shukrula en Franca Overtoom zijn door UEFA aangesteld voor wedstrijden in de tweede ronde van de EK-kwalificatie voor Vrouwen onder 19. Het Nederlandse duo komt in actie in League A groep 5. Daarin strijden Italië, Zwitserland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina om één EK-ticket.

Het kwalificatietoernooi wordt gehouden van 6 tot en met 12 april en vindt plaats in het Italiaanse  Abano Terme, Curtarolo en Padua. Shukrula fungeert als scheidsrechter, terwijl Overtoom als assistent-scheidsrechter is aangesteld. 

Ook de Nederlandse talenten van Onder 19 proberen in deze ronde een EK-ticket te bemachtigen. Zij zijn afgereisd naar Portugal waar zij het opnemen tegen het gastland, Roemenië en Spanje. De zeven winnaars van de zeven kwalificatiegroepen in League plaatsen zich voor de EK-eindronde in Tsjechië (27 juni - 9 juli 2022).     De wetten van Shona De wetten van Shona De documentaire 'De Wetten van Shona' belicht een jaar uit het leven van Shona Shukrula (30) op weg naar haar ultieme doel.

Meer vrouwen in voetbal

Inclusieve verenigingen zijn verenigingen met een open houding waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Via 'Meer vrouwen in voetbal’ helpt de KNVB door verschillende programma’s, producten en diensten de inclusieve norm verder te implementeren en daarmee meer vrouwen te verwelkomen in verschillende functies in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen