Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula fluit oefeninterland Spanje - België

KNVB Media
KNVB Media
8 juni, 11:15

Shona Shukrula fluit donderdag in Madrid de oefeninterland Spanje - België. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechter Shona Shukrula leidt donderdag de oefeninterland tussen de vrouwen van Spanje en België. Zij wordt in Madrid ondersteund door een geheel Nederlands arbitraal team.

Franca Overtoom en Diana Snoeren zijn de assistent-scheidsrechters, terwijl Lizzy van der Helm als vierde official optreedt. De wedstrijd wordt gespeeld in het Estadio Municipal Santo Domingo in Madrid. De aftrap vindt plaats om 20.00 uur.

Voorbereiding op WK-kwalificatie

Beide landen bereiden zich voor op de start van de WK-kwalificatie, die na de zomer begint. Spanje treft als groepshoofd Schotland, Oekraïne, Hongarije en Faëroer. België moet op weg naar de eindronde van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland zien af te rekenen met Noorwegen, Polen, Albanië, Kosovo en Armenië.

Zowel Spanje als België speelden eerder dit jaar een oefeninterland tegen de OranjeLeeuwinnen. Voor Spanje leverde dat begin april in Marbella een 1-0 zege op, maar de Red Flames waren in februari in Brussel niet opgewassen tegen Oranje: 1-6.

Category 1

Arbiter Shukrula kreeg dit seizoen veel internationale aanstellingen in de UEFA Women's Champions League en de EK-kwalificatie. In december promoveerde zij naar Category 1 van de scheidsrechterslijst. Zij is daarmee nog één stap verwijderd van de Elitelijst.

Promotie Promotie Nieuwe internationale promotie voor Shukrula: UEFA Category 1

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen