Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Leeuwen en Albers starten 1 september bij KNVB

KNVB Media
KNVB Media
26 augustus, 12:00

Marianne van Leeuwen volgt Eric Gudde op als directeur betaald voetbal. - Foto: KNVB Media

Marianne van Leeuwen begint officieel op 1 september aan haar nieuwe functie als directeur betaald voetbal van de KNVB. Daarmee volgt zij Eric Gudde op, die met pensioen gaat.

Van Leeuwen (Rotterdam, 9 april 1961) is een ervaren internationaal bestuurder en toezichthouder bij bedrijven als RELX, Sligro Food Group en Technische Unie. Vanaf 2014 is Van Leeuwen ook zeven jaar voorzitter geweest van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia. Op advies van de Raad van Commissarissen betaald voetbal werd Van Leeuwen voorgedragen als directeur betaald voetbal

“Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij deze mooie organisatie”, reageert Marianne van Leeuwen. “De eerste tijd zal ik gebruiken om kennis te maken met de medewerkers, de clubs, externe partijen en me te verdiepen in alle dossiers die het betaald voetbal raken.”

Voorzitter RvC

Jan Albers (Veldhoven, 27 maart 1952) start op 1 september officieel als voorzitter van de Raad van Commissarissen betaald voetbal. De oud-commissaris van PSV volgt de vertrekkende Jan Smit op.

Jan Albers is per 1 september 2021 voorzitter van de Raad van Commissarissen betaald voetbal.— Foto: PSV

KNVB bevestigt Van Leeuwen als beoogd opvolger Gudde KNVB bevestigt Van Leeuwen als beoogd opvolger Gudde Lees het bericht.

Jan Albers voorgedragen als nieuwe voorzitter RvC betaald voetbal Jan Albers voorgedragen als nieuwe voorzitter RvC betaald voetbal Lees het bericht.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen