Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jan Albers voorgedragen als nieuwe voorzitter RvC betaald voetbal

KNVB Media
KNVB Media
28 mei, 12:00

Jan Albers, voormalig president-commissaris van PSV, is per 1 september 2021 voorzitter van de Raad van Commissarissen betaald voetbal. - Foto: PSV

De Raad van Commissarissen betaald voetbal heeft Jan Albers (69) voorgedragen als nieuwe voorzitter per 1 september 2021. De voormalig president-commissaris van PSV volgt de aftredende Jan Smit op en zal met commissarissen Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Jeroen Slop toezicht houden op de algemene gang van zaken in de sectie betaald voetbal binnen de KNVB.

De in Veldhoven geboren Albers heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven met bestuursfuncties bij onder meer Philips, Gamma Holding en Koninklijke Ten Cate.

Olympische Spelen

Ook heeft Albers een mooi palmares in de topsport. Als twintiger nam hij met het Nederlands hockeyelftal deel aan de Olympische Spelen van 1976 in Montreal. Na zijn actieve carrière was Albers commissaris tophockey bij de Nederlandse hockeybond en voorzitter van de KNHB. Van 2012 tot 2020 maakte hij deel uit van de Raad van Commissarissen van PSV, waarvan de laatste zes jaar als president-commissaris.

Op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van vrijdag 18 juni moet de benoeming van Albers definitief worden. Albers wordt benoemd voor een periode van twee jaar, de tijdsduur die de huidige voorzitter Smit nog had te gaan als hij niet zoals afgestemd per 1 september 2021 zou aftreden.

Toezichthouders Toezichthouders De Raad van Commissarissen is het toezichthoudend orgaan van de sectie betaald voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen