Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sarina Wiegman tijdelijk assistent bij Jong Sparta

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2016, 12:00

Sarina Wiegman tot uiterlijk eind 2016 assistent bij Jong Sparta Rotterdam. - Foto: KNVB Media

Sarina Wiegman gaat tijdelijk aan de slag als assistent-trainer bij het mannenteam van Jong Sparta Rotterdam. Wiegman combineert die functie met haar baan als assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Jong Sparta Rotterdam komt uit in de Tweede divisie.

Wiegman zal Jong Sparta Rotterdam-trainer Ole Tobiasen tot uiterlijk het einde van dit kalenderjaar bijstaan als vervanger van huidig assistent Leen van Steensel die herstellende is van een ziekenhuisopname.

Oud-international Wiegman liep vorig seizoen stage bij de Rotterdamse club in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal/UEFA Pro, die zij onlangs met goed gevolg voltooide. Met dat diploma op zak kan zij overal in het betaald voetbal, ook in het buitenland, als hoofdtrainer aan de slag.

Interview Sarina Wiegman Interview Sarina Wiegman "Vrouwen moeten veel brutaler worden."

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen