Edwin Petersen vertrekt naar Vitesse

KNVB Media
KNVB Media
26 juli 2016, 8:10

Edwin Petersen verruilt Zeist voor Arnhem - Foto: KNVB Media

Edwin Petersen verruilt de KNVB voor Vitesse waar hij aan de slag gaat als hoofd van de Vitesse Voetbal Academie. Petersen was bij de KNVB onder meer trainer van Oranje O16, assistent-trainer bij Oranje O19 en manager talentontwikkeling. In Arnhem tekent hij een contract voor drie jaar.

Edwin Petersen: "Ik kijk met een erg goed gevoel terug op de afgelopen twintig jaar bij de KNVB. Twee decennia geleden ben ik begonnen als coach jeugdvoetbal in district Zuid I en heb me in al die jaren opgewerkt tot onder andere hoofdcoach van Onder 16 en assistent bij Onder 19. Ik heb veel kansen gekregen binnen de organisatie en ben daar erg dankbaar voor."

De theorie van 'Winnaars van Morgen' kan ik bij Vitesse meteen in praktijk brengen

Hij vervolgt: "De afgelopen periode was ik ook erg betrokken bij het plan ‘Winnaars van Morgen’ en onder andere met plannen om de kwaliteit van jeugdopleidingen bij voetbalclubs te verhogen. Het is daarom extra mooi dat ik deze stap kan maken, de theorie van het plan kan ik bij Vitesse meteen in praktijk brengen."

Jammer

"Natuurlijk is het jammer dat Edwin ons gaat verlaten", aldus technisch manager Jelle Goes. "Edwin was als hoofdcoach van Onder 16 en assistent bij Onder 19 erg betrokken binnen onze jeugdopleidingen en organisatie. Met zijn visie op het hedendaagse voetbal heeft hij ook een waardevolle bijdrage geleverd aan het plan ‘Winnaars van Morgen’. Ook in zijn nieuwe functie bij Vitesse zullen we elkaar zeker niet uit het oog verliezen en blijft zijn expertise zeer welkom in de ontwikkeling van ons voetbal. Namens de hele KNVB wens ik hem veel succes met zijn nieuwe functie bij Vitesse."

Samenvatting rapport ‘Winnaars van Morgen’Lees hier meer over het rapport 'Winnaars van Morgen'

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven