Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koploper VVV schudt achtervolger van zich af

KNVB Media
KNVB Media
18 februari 2017, 10:50

Trainer Maurice Steijn stevent met VVV-Venlo op de Eredivisie af. - Foto: KNVB Media

Het lijkt aftellen voor VVV-Venlo. De ploeg van trainer Maurice Steijn won vrijdagavond met 0-1 bij nummer drie FC Volendam en stevent steeds harder af op de titel in de Jupiler League, en promotie naar de Eredivisie.

Met de winst in het palingdorp pakten de Limburgers de tweede opeenvolgende periodetitel. VVV heeft de afstand tot Volendam vergroot naar elf punten. Nummer twee Jong Ajax mag bij een kampioenschap niet promoveren.

Geluk

Moreno Rutten werd al vroeg in de wedstrijd matchwinnaar. De speler bracht met wat geluk zijn team aan de leiding, en na die treffer kwamen de bezoekers niet veel meer in de problemen. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker, maar Mohamed Betti schoot net naast het Venlose doel.

Jong Ajax wist ook te winnen, zij het met moeite bij Achilles’29 (2-3). De ploeg uit Groesbeek kwam tegen de Amsterdammers zelfs aan de leiding, via Doriana Kortstam. Ezra Walian zorgde halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker, en Jong Ajax kwam daarna dankzij Kaj Sierhuis (tweemaal) aan de leiding. Via Niek Versteegen kwam Achilles nog terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker viel niet.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League Stand Stand Bekijk de actuele stand in de Jupiler League

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen