Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Winnend VVV-Venlo begint de Eredivisie te ruiken

KNVB Media
KNVB Media
4 februari 2017, 12:15

VVV-Venlo was vrijdag in eigen huis te sterk voor De Graafschap: 4-1. - Foto: KNVB Media

De 23e speelronde van de Jupiler League kende eigenlijk maar één echte winnaar. En dat was koploper VVV-Venlo. De ploeg van Maurice Steijn had vrijdagavond geen kind aan De Graafschap (4-1) en keek na afloop geamuseerd naar de uitslagen op de andere velden.

Want daar hadden de belangrijkste concurrenten in de strijd om promotie naar de Eredivisie lelijke steken laten vallen. Zo gleed FC Volendam, de nummer drie van de ranglijst, onderuit in de uitwedstrijd tegen FC Emmen (3-1) en bleef de ontmoeting tussen nummer vier MVV en hekkensluiter Achilles'29 doelpuntloos (0-0).

Geen bedreiging

De nummer twee op de ranglijst, Jong Ajax, beantwoordde wel aan de verwachtingen door op de Toekomst RKC Waalwijk met 4-1 opzij te zetten, maar de Amsterdamse beloften vormen feitelijk geen bedreiging voor de Eredivisie-ambities van VVV-Venlo. Zij kunnen immers reglementair niet promoveren naar het hoogste niveau. Dat geldt uiteraard wel voor FC Volendam en MVV, maar het gat met de koploper bedraagt inmiddels elf punten.

Voor VVV-Venlo, dat in 2013 uit de Eredivisie degradeerde, zorgden vrijdagavond Vito van Crooy, Roel Janssen, Clint Leemans en Johnatan Opoku voor het viertal doelpunten. Maandag volgt nog een volledige speelronde in de Jupiler League. De koploper gaat dan op bezoek bij Jong PSV.

Uitsluitingen Uitsluitingen Vijf spelers maandag uitgesloten in Jupiler League. Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen uit de 23e speelronde in de Jupiler League.

Programma maandag Programma maandag Maandag opnieuw een complete speelronde in de Jupiler League. Stand Stand Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen