Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

MVV verdedigt koppositie Jupiler League met succes

KNVB Media
KNVB Media
26 november 2016, 9:34

Justin Kluivert maakte zijn debuut in Jong Ajax in het gewonnen duel met Telstar. - Foto: KNVB Media

MVV nam een week geleden de koppositie in de Jupiler League over van provinciegenoot VVV-Venlo, en is vrijdagavond niet bezweken onder de druk van de eerste plaats. De Maastrichtenaren wonnen afgetekend van FC Den Bosch: 3-0.

De thuisploeg kwam na een kleine twintig minuten aan de leiding via aanvaller Joeri Schroijen. Daarna hielden de Limburgers het duel onder controle. Tien minuten na rust verdubbelde clubtopscorer Thomas Verheijdt met zijn achtste treffer van het seizoen de marge in stadion De Geusselt.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League

Dyon Gijzen gooide een kwartier later de wedstrijd helemaal in het slot door de derde goal van MVV te maken. Daarmee weet de club uit het zuiden van Limburg dat het in ieder geval tot maandag, wanneer er een nieuwe speelronde op het programma staat, lijstaanvoerder blijft.

Geen fout

VVV staat met 31 punten slechts een puntje achter op zijn provinciegenoot. In de uitwedstrijd bij Almere City FC maakten de Venlonaren geen fout. Clint Leemans en Vito van Crooij zorgden ervoor dat de druk op MVV gehandhaaft blijft.

Jong PSV volgt de twee Limburgse teams op de derde plek. De Brabantse talenten verloren wel bij FC Volendam met 1-0, waardoor de achterstand is opgelopen.Opvallend was verder dat bij Jong Ajax - dat na de winst op Telstar (2-1) vijfde staat - Justin Kluivert, de 17-jarige zoon van voormalig international Patrick Kluivert, zijn debuut maakte.

Speelronde 15 Speelronde 15 Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen