Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong PSV wint stadsderby en blijft aan kop in Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
22 oktober 2016, 11:02

Jong PSV-aanvoerder Gudmundsson scoorde niet tegen FC Eindhoven, maar kon wel juichen. Zijn ploeg blijft koploper. - Foto: KNVB Media

Jong PSV blijft koploper in de Jupiler League dankzij een ruime 4-1 zege in de stadsderby tegen FC Eindhoven. Van de top vijf morste alleen Jong Ajax punten in de elfde speelronde. Uit tegen FC Volendam mocht het de handen dichtknijpen met een punt.

De 4-1 uitslag doet vermoeden dat Jong PSV een makkelijke avond had tegen stadgenoot FC Eindhoven. Niets is minder waar. FC Eindhoven nam in de zesde brutaal de leiding in de stadsderby en leek die voorsprong ook mee de rust in te nemen tot Alberto in de 45e minuut de psychologisch belangrijke gelijkmaker scoorde. Na de pauze maakten Paal, Jozefzoon en Rosario het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen duidelijk.

Volle bak

Vaclav Cerny redde in de slotfase een punt voor Jong Ajax tegen Volendam.

De topper tussen FC Volendam en Jong Ajax bleef onbeslist, 1-1, en daar mocht vooral de thuisploeg zich over beklagen. De reputatie van Jong Ajax, dat op het eigen Sportpark De Toekomst de tegenstanders regelmatig zoek tikt, was het team vooruitgesneld. Nieuwsgierig naar de dartele talenten liep het stadion aan De Dijk bijna vol. 

Maar de ruim zesduizend toeschouwers zagen vooral Volendam domineren. Kans op kans creëerde de ploeg van Robert Molenaar, alleen Van Kippersluis scoorde. In de tweede helft had hij de wedstrijd kunnen beslissen maar Van Kippersluis faalde van elf meter. Zo bleef Jong Ajax in de wedstrijd en nam het via Cerny vlak voor tijd toch nog een punt mee naar Amsterdam. 

MVV verrast

MVV blijft het opvallend goed doen. De klassieke uit club uit Maastricht met de mooie ster op het shirt wordt in sommige media al het 'Feyenoord van de Jupiler League' genoemd. Eindelijk speelt MVV weer mee om de bovenste plaatsen en blijft dankzij een 1-2 zege bij Jong FC Utrecht in het spoor van Jong PSV, dat een punt meer heeft. Het seizoen is nog lang, maar die tweede plek zou als de stand zo blijft recht geven op promotie naar de Eredivisie. 

Het is echter dringen in de top van de Jupiler League. VVV-Venlo volgt op twee punten na een 3-1 zege op FC Den Bosch. En ook NAC Breda dat met dezelfde cijfers Fortuna Sittard versloeg, blijft in de race. De twee degradanten, Cambuur en De Graafschap, staan teleurstellend in het rechterrijtje. De Friezen wonnen na het ontslag van coach Rob Maas wel weer met 4-2 van FC Oss. De Graafschap verloor in een troosteloze ambiance met 4-2 van Helmond Sport. De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld als straf voor het incident met een supporter op het veld in het play-off duel met Go Ahead Eagles vorig seizoen.

Uitslagen Jupiler League Uitslagen Jupiler League Kijk hier naar de uitslagen van alle gespeelde duels in speelronde 11 van de Jupiler League.

Stand Jupiler League Stand Jupiler League Het is dringen aan de top in de Jupiler League. Kijk hier naar de stand.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen