Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cocu: 'Dit is toch weer een mooie overwinning'

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2016, 20:34

Giovanni van Bronckhorst: 'Om PSV te verslaan moet je een hele wedstrijd goed zijn' - Foto: KNVB Media

Als speler van PSV won Phillip Cocu tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Als trainer van dezelfde club evenaarde hij zondag dat aantal. Net als vorig jaar startten de Eindhovenaren het nieuwe seizoen met het winnen van een hoofdprijs.

Tot tevredenheid van Cocu. "De doelstelling was om deze wedstrijd te winnen en dat hebben we goed gedaan", reageerde de PSV-trainer. Qua spel had hij wel wat op te merken. "We kunnen beter en moeten ook beter. In het begin waren we wat slordig, maar in de loop van de eerste helft werden wij sterker, bepaalden de wedstrijd en kwamen verdiend op voorspong." Dankzij middenvelder Davy Pröpper die in de 38e minuut attent raak schoot.

Davy Pröpper viert zijn winnende treffer.

Na rust veranderden de verhoudingen. "Ik vond dat we iets te veel de voorsprong wilden verdedigen in plaats van te voetballen. Er waren fases dat we veel balverlies leden. Dat was ook een kwestie van vermoeidheid, maar dan moet je simpele keuzes maken. De jongens misten ook wat scherpte, dus er valt voor PSV nog wel wat te verbeteren. Maar het gaat om winnen en de spelers hebben op karakter de zege binnengesleept. Toch weer mooie overwinning", aldus Cocu.

Van Bronckhorst geschrokken

Zijn collega Giovanni van Bronckhorst bekende dat hij was geschrokken van het verschil in niveau tussen beide helften. Voor rust was Feyenoord nergens te bekennen, na de pauze spatte de energie van de ploeg af. "De manier waarom we begonnen stond zo in contrast met eerdere wedstrijden. We maakten het onszelf daardoor moeilijk. Er was geen rust in het spel, de bal ging te gehaast naar voren en veldbezetting was niet optimaal."

Hoe anders was dat na rust, toen Feyenoord sterk aandrong om weer langszij te komen en ook een flinke duit kansen kreeg. "In de tweede helft hebben we alles veel beter gedaan, waardoor we ook meer druk konden zetten. We kregen genoeg kansen om de goal te maken", zag Van Bronckhorst. "In de laatste fase hebben we nog geprobeerd met Botteghin naast Kramer iets te forceren. Helaas lukte dat niet. Ik ben wel teleurgesteld, ja. Het enige wat telt is de winst, maar om PSV te verslaan moet je hele wedstrijd goed zijn." PSV verslaat Feyenoord PSV verslaat Feyenoord Eindhovenaren opnieuw de koning van de Johan Cruijff Schaal.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen