Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strafschoppenserie weer om-en-om genomen

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2019, 11:15

In bijvoorbeeld het bekertoernooi kan een strafschoppenserie de beslissing moeten brengen. - Foto: KNVB Media

Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.

In het weekend van 19 en 20 oktober staat een groot aantal bekerwedstrijden op het programma. Hierbij gaat het met name om wedstrijden uit de eerste knock-outronde. Voor deze wedstrijden geldt dat wanneer ze eindigen in een gelijkspel, er geen verlenging plaatsvindt. Onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd moeten beide partijen strafschoppen nemen, conform de spelregels veldvoetbal.

Voor de Landelijke Beker Vrouwen geldt dat bij een gelijkspel wel eerst verlenging plaatsvindt.

Vanaf het seizoen 2019/’20 worden de strafschoppen weer om-en-om genomen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat dus niet meer.

Dit zijn de nieuwe spelregels in het seizoen 2019/’20 Dit zijn de nieuwe spelregels in het seizoen 2019/’20 Bekijk de zes meest in het oog springende spelregelwijzigingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen