Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Play-offs zaalvoetbal Eredivisie met drie clubs

KNVB Media
KNVB Media
11 mei 2017, 17:17

FC Marlène heeft zich teruggetrokken uit de play-offs. - Foto: KNVB Media

De play-offs zaalvoetbal om het kampioenschap van Nederland worden gespeeld met drie clubs. FC Eindhoven, zvv Hovocubo en 't Knooppunt spelen in een hele competitie tegen elkaar met als inzet de landstitel. FC Marlène, de vierde club die zich had verzekerd van deelname aan de play-offs, heeft zich donderdag teruggetrokken.

De play-offs hadden afgelopen weekend moeten starten, maar werden uitgesteld vanwege de beroepszaak van 't Knooppunt. De Amsterdamse vereniging werd vrijdag 28 april door de landelijke tuchtcommissie  veroordeeld vanwege wanordelijkheden rondom de bekerfinale tegen FC Marlène op 14 april en uit de competitie genomen. 't Knooppunt ging tegen deze uitspraak van de tuchtcommissie in beroep, en met succes. Op 5 mei sprak de commissie van beroep de club vrij en werd de strafmaatregel teruggedraaid, waardoor 't Knooppunt alsnog aan de play-offs mag deelnemen.

Overleg

Woensdag volgde een gezamenlijk overleg tussen KNVB en betrokken clubs over de voortgang van de play-offwedstrijden. Daarbij is afgesproken dat er geen supporters van ’t Knooppunt aanwezig zullen zijn bij zowel de thuis- als uitwedstrijden. Ook speelt de club zijn thuiswedstrijden niet in Amsterdam, maar in Beverwijk.

FC Marlène was woensdag niet bij het overleg aanwezig. Het bestuur van de ploeg uit Heerhugowaard maakte donderdag kenbaar af te zien van de beslissende fase van de strijd om de landstitel.

Wedstrijdschema play-offs

DatumWedstrijd
Vrijdag 12 meiFC Eindhoven - zvv Hovocubo
Dinsdag 16 mei't Knooppunt - FC Eindhoven
Zaterdag 20 meizvv Hovocubo - 't Knooppunt
Vrijdag 26 meiFC Eindhoven - 't Knooppunt
Dinsdag 30 mei't Knooppunt - zvv Hovocubo
Vrijdag 2 junizvv Hovocubo - FC Eindhoven

Aanvullende regels play-offs

  • Er wordt een reguliere competitie vastgesteld, dat betekent dat er geen winnaar na iedere wedstrijd hoeft te komen.
  • Eindigen twee teams in de eindrangschikking gelijk op basis van het aantal punten, dan volgt een beslissingswedstrijd. Die wordt op 5 juni op neutraal terrein gespeeld.

Commissie van beroep Commissie van beroep Commissie van beroep sprak t Knooppunt vrij van de straf die door de tuchtcommissie werd opgelegd.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen