Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB beraadt zich op uitspraak ’t Knooppunt

KNVB Media
KNVB Media
5 mei 2017, 16:38

Na het weekeinde volgt er meer duidelijkheid de verdere voortgang van de play-offwedstrijden. - Foto: KNVB Media

Het eerste team van de Amsterdamse zaalvoetbalclub ’t Knooppunt is vrijgesproken door de Commissie van Beroep. Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB beraadt zich momenteel op de uitspraak van de commissie van beroep.

Na het weekeinde volgt er meer duidelijkheid over deze zaak en de verdere voortgang van de play-offwedstrijden voor het kampioenschap en de promotie/degradatiewedstrijden.

Het team van 't Knooppunt tijdens de KNVB Bekerfinale tegen FC Marlène.

Vrijdag 28 april werd de club door de landelijke tuchtcommissie veroordeelt vanwege wanordelijkheden bij de bekerfinale tegen FC Marlène, op 14 april 2017. De tuchtcommissie achtte bewezen dat één of meerdere toeschouwers zich misdroegen door onder andere het speelveld te betreden en spelers en toeschouwers van FC Marlène fysiek en/of verbaal te bedreigen.

Uit de competitie genomen

De tuchtcommissie oordeelde dat 't Knooppunt hier onvoldoende tegen heeft opgetreden. Vanwege het feit dat 't Knooppunt nog een voorwaardelijke straf had openstaan, eveneens vanwege misdragingen van hun toeschouwer, werd de ploeg per direct uit de competitie genomen.

't Knooppunt ging tegen deze uitspraak van de tuchtcommissie in beroep. Vrijdag sprak de commissie van beroep de club vrij.

 

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen