Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Het mysterie van de verdwenen schaal

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2019, 12:29

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: vv Desk

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Bijna een week duurde het mysterie van de verdwenen schaal van vv Desk. Want waar was toch de kampioensschaal gebleven? Het relikwie, nota bene aangeboden door de spelersvrouwen, verdween vorige week spoorloos uit de kantine, tijdens het feestgedruis.

De spelers van DESK met de schaal. Na een week afwezigheid is de schaal weer terug.

Een oproep sorteerde weinig effect en de hoop op terugkeer vervloog langzaam maar zeker. Maar zie hier: Afgelopen zaterdag keerde de schaal plots terug. “Hij stond bij Bergdijk op de middenstip”, vertelt DESK-vrijwilliger Marjan Koot opgetogen. “Bergdijk is de concurrent uit het dorp. Zij kwamen het feest na het kampioenschap meevieren en iemand heeft hem blijkbaar meegenomen. Zaterdagochtend kregen we een berichtje. Een vrijwilliger van Bergdijk zag hem staan, op hun middenstip.”

Koot kan er de humor wel van inzien. “Ik vind het een mooie stunt. Voetbalhumor. Hij is niet beschadigd en staat nu mooi te pronken in onze kantine.”

Moederdagontbijt voor voetbalmoeders

Wat een schatjes, de jongens van BSV Olympia 18 JO8-1. De spelers verrasten hun moeders - die hun kroost onvoorwaardelijk steunen langs de lijn - met een heus ontbijt op Moederdag. Mooie actie!

Afluisteren helpt

Netjes is het niet, effectief blijkbaar wel. De spelers van Wilhelmina liepen voor de wedstrijd tegen Alem langs de kleedkamer van de opponent. Toen ze hoorden dat daar de tactiek werd besproken, besloten zij massaal te blijven staan om mee te luisteren. En zie: Het afluisteren van de tactiek werkte. De wedstrijd werd door een late treffer met 2-3 gewonnen.

Prijzenpakkers verzamelt u

Het seizoen zit er bijna op! Tijd voor een oproep aan alle trotse prijzenpakkers. Heb jij iets te vieren? Stuur dan jullie feestfoto naar de Facebookpagina van Voetbal.nl.

‘Dit had ik veel eerder moeten doen’

De reden om 7x7-voetbal te gaan spelen? De deelnemers aan de 35+-competitie hoeven er niet lang over na te denken. "De kameraadschap, het lekker actief een balletje blijven trappen en weinig rivaliteit onderling." En – niet onbelangrijk – omdat de speelrondes op de vrijdagavond worden afgewerkt, blijft het weekend volledig vrij voor andere (belangrijkere) zaken. De voetballers zijn overtuigd: “Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Gezelligheid én kwaliteit bij 7x7-voetbal Gezelligheid én kwaliteit bij 7x7-voetbal Lees hier het hele verhaal.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen