Mooie Maandag: Fruitmanden niet aan te slepen bij ZVV’56

KNVB Media
KNVB Media
10 december, 13:05

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het was niet het weekend van ZVV’56 uit Apeldoorn. Tegen Victoria Boys werd een 2-1 nederlaag geleden. Maar misschien nog wel erger, het zag drie spelers voor controle naar het ziekenhuis vertrekken. Remco van den Berg is er het ergst aan toe, met een gebroken pols. Hij staat zeker zes weken buitenspel.

ZVV-trainer Stephan Quack baalde na afloop behoorlijk. “Hoe het met Robert Hirwa en Jim Florentinus is, moeten we nog even afachten”, zei hij tegen De Stentor. Duidelijk is wel dat de fruitmanden niet aan te slepen zijn in Apeldoorn. We wensen de geblesseerde spelers uiteraard beterschap! 

Gezocht: trainer!

De trainerscarrousel draait weer op volle toeren in het amateurvoetbal. Oefenmeesters en vereniging gaan ‘in goed overleg uit elkaar’ of verlengen juist de samenwerking.

In Noord-Nederland zijn de nodige posities vacant. Zo zoekt FC Lewenborg, uitkomend in klasse 2K Noord op zondag, een ‘gedreven hoofdtrainer’, zo meldt TweeNul.nl. Interesse? Maak die kenbaar door een mail te sturen naar voorzitter@fclewenborg.nl.

Ook bij LTC en SVV’56 zijn ze op zoek naar een nieuwe trainer. Geïnteresseerden voor de baan bij LTC kunnen mailen naar secretaris@vvltc.nl en voor SVV’56 kan dit via secretaris.svv56@gmail.com.

Eerst voetballen, dan samen aan de stamppot

Ze werden in hetzelfde jaar opgericht, maar zelden speelden de stadgenoten tegen elkaar. Zondag stond de derby tussen SV Delden en Rood Zwart weer eens op het programma. Een gemoedelijke burenruzie, met na afloop stamppot voor iedereen. 

Eerst de Deldense derby, daarna gebroederlijk aan de stamppotLees hier het hele verhaal.

Roelie helpt vluchtelingen op weg bij N.I.V.O-Sparta

Zomaar een bericht in de groepsapp. 'Zaterdag half 9 verzamelen'. Duidelijke boodschap toch? Voor de meesten van ons wel, maar voor wie de Nederlandse taal en gebruiken nog niet helemaal machtig is, kan zo'n - op het eerste oog - simpele mededeling toch voor verwarring zorgen. Want is het nou een half uur vóór of ná de klok van negen? 

Roelie Melis helpt vluchtelingkinderen op weg bij N.I.V.O.-SpartaLees hier het hele verhaal.

Tot in 2019!

Dit was de laatste Mooie Maandag van 2018. De redactie van deze fijne rubriek wenst iedereen een sportief uiteinde en een knallend begin van 2019!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven