Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maak het sportpark rookvrij… voor de kinderen

KNVB Media
KNVB Media
19 november 2018, 10:13

Het blauwe bordje van de rookvrije generatie blinkt al op vele plekken. - Foto: KNVB Media

Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen! Je wilt niet dat kinderen meeroken of in de verleiding komen om zelf te gaan roken. Via het platform Rookvrij.nl kan iedereen aangeven welke plekken - waar kinderen spelen of sporten - rookvrij kunnen worden.

De KNVB wil graag dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen sporten. Dat wil de KNVB niet alleen. Dat wil een overgrote meerderheid van tachtig procent van de Nederlandse bevolking. Wij hebben ons daarom aangesloten bij de beweging Rookvrije Generatie. Dit initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds streeft ernaar zo veel mogelijk sport- en speelplekken rookvrij te maken. 

Het verhaal van Thijn

Dat gaat al de goede kant op. Het blauwe bordje van de rookvrije generatie blinkt al op vele plekken vaak door individuele initiatieven zoals bijvoorbeeld van Thijn. De jeugdspeler van het Haarlemse Alliance '22 kreeg op het sportpark rook in zijn gezicht geblazen en vroeg zich af waarom daar gerookt mocht worden.

Het verhaal van Thijn Het verhaal van Thijn Lees hier het verhaal van de 12-jarige Thijn.

Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Daarom is er nu: Rookvrij.nl. Hierop kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden. Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen op weg naar de Rookvrije Generatie.

Rookvrij.nl Rookvrij.nl Kijk hier voor meer informatie.

Duidelijk signaal

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. De blauwe bordjes van de Rookvrije Generatie moeten zich over alle speelplekken uitspreiden. Voor de kinderen. 

Roken is middelvinger naar het voetbal Roken is middelvinger naar het voetbal Lees hier de column van Jan Dirk van der Zee.

Rookvrije voetbalvereniging Rookvrije voetbalvereniging Lees ook hoe andere verenigingen het rookbeleid aanpakten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen