Mooie Maandag: Supporters lappen band in clubkleuren

KNVB Media
KNVB Media
14 mei, 15:56

Autoband wisselen? Geen probleem voor de fans van HHC Hardenberg. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Een bus vol supporters van HHC Hardenberg was zaterdag op weg naar Koninklijke HFC (3-4 winst) en maakte onderweg een tussenstop bij het tankstation. Daar meldde zich een gestrande automobilist met een lekke band. De supporters aarzelden geen moment en hielpen de pechvogel met het lappen van de band. Sympathieke actie, vinden wij van Mooie Maandag! 

Tot grote hilariteit van de HHC-fans had de reserveband de kleuren oranje en zwart. En laten dat nu juist de clubkleuren van HHC Hardenberg zijn. Kan geen toeval zijn…   

Alleen maar winnaars op het John Heitinga Toernooi 

Het is een begrip in Alphen aan de Rijn en omstreken: het Heitingatoernooi bij ARC. Meer dan duizend voetballertjes komen ieder jaar tijdens het Hemelvaartsweekend naar sportpark Zegersloot. "Iedereen is een winnaar, dat is de slogan die wij hanteren. En dus gaat iedereen met een prijs naar huis." 

HeitingatoernooiAlleen maar winnaars op het Heitingatoernooi van ARC

Hoofdklasse-debuut, op je 53e 

Minuut 88. De wedstrijd tussen Silvolde en vv Heerenveen was met een 8-1 tussenstand al lang en breed gespeeld. Een mooi moment voor een debutant in de hoofdklasse, moet Silvolde-trainer Dennis van Beukering hebben gedacht. En dus maakte doelman Geno Mijnen zijn eerste minuten op dit niveau. En dat op zijn 53e. 

Volgens De Gelderlander is Mijnen niet de oudste speler in de hoofdklasse. Onlangs stond bij het Limburgse EHC uit Hoensbroek de 55-jarige interim-trainer Fred Theunissen in de basis. Baas boven baas. 

Voetbal verbroedert, ook bij Achilles 1894

Elke dag is de goedlachse Rachid Traore op het terrein van de Drentse Hoofdklasser Achilles 1894 te vinden. Al drie jaar blinkt hij wekelijks uit bij het eerste elftal en is hij trainer van de B-junioren van de club uit Assen, zijn club. Toch is de situatie van de geboren Burkinees niet zo rooskleurig: Rachid kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij uitgeprocedeerd is en ons land moet verlaten.

Achilles 1894Voetbal verbroedert, ook voor Rachid

And the winner is…

Tijd voor Max! Max Visser, speler van 't Goy JO17-1, heeft tijdens de komende verjaardagen en feestjes een goed verhaal te vertellen. Wat een prachtig doelpunt. Niet geheel toevallig wint hij met zijn fraaie treffer het Moment van de Week. 

Woensdag nieuwe pareltjes op het Facebook-kanaal van Voetbal.nl! 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven