Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken: webinar 'De seizoenskalender voor een wedstrijdsecretaris'

KNVB Media
KNVB Media
25 juni 2020, 14:02

Johan Volbeda, Bram van Hamersveld en Bram Groot tijdens het webinar. - Foto: KNVB Media

In deze onzekere tijden bieden we amateurclubs en vrijwilligers de mogelijkheid om op een eenvoudige en laagdrempelige manier toch met voetbal bezig te blijven. In diverse webinars en online programma’s bespreken we de komende weken met verschillende sprekers thema's die juist in deze periode voor clubs en vrijwilligers van belang kunnen zijn.

Op woensdag 24 juni zonden we het webinar uit over de seizoenskalender van een wedstrijdsecretaris. Bram van Hamersveld (competitieleider KNVB) en Johan Volbeda (medewerker ontwikkeling competitie KNVB) bespraken in dit webinar de belangrijkste zaken waar een wedstrijdsecretaris mee te maken krijgt gedurende een seizoen.

Terugkijken Terugkijken Kijk het webinar hier terug.

Overige vragen

Vanwege de grote belangstelling zijn tijdens de uitzending niet alle ingestuurde vragen van kijkers aan bod gekomen. De vragen die niet zijn behandeld, inclusief de antwoorden vanuit de KNVB vind je hieronder terug.

 

Gaat in West de competitie opzet van 7 bekerwedstrijden en vanaf november een competitie met uit/thuiswedstrijden doorgezet worden?

Nee, in de O12 en O11 spelen we nu ook in 4 fasen. Kijk voor meer informatie hierover op deze pagina.

 

Moet je dispensatiespelers ook nog doorgeven in de B-categorie?

In de B-categorie hebben we teamdispensaties wat betekent dat je per leeftijdscategorie een x-aantal dispensatiespelers mag inzetten zonder dispensatieverzoek. Zie hiervoor de menukaart.

 

Worden alle wedstrijden voor de beker en competitie in Sportlink gezet? Bij senioren wordt dit wel gedaan maar bij de jeugd helaas niet.

Alle wedstrijden die de KNVB inplant zijn terug te vinden in Sportlink.

 

Wat zijn nu echt exorbitante uitslagen? Is dat nog steeds minimaal 3x een verschil van 10 in doelpuntensaldo?

Hierover zijn geen exacte richtlijnen. Omdat we merken dat hier wel veel vragen over komen zullen wij gaan bekijken of, en hoe, we hier meer duidelijkheid in kunnen scheppen.

 

Hoe kan de pouleindeling op 2 juli bekend gemaakt worden als de bondsteams tot 12 juli gevuld kunnen worden?

Op 3 juli maken we de inschrijvingen voor de klasses bekend. De poule-indelingen volgen pas later. De klasses van de teams die uitkomen in een competitie waarbij we de 'teamindex' gebruiken worden later bepaald.

 

Kun je in het kort uitleggen hoe de teamindex is ontstaan? Hoe kan de KNVB zien, aan de spelers die in een bondsteam staan, hoe zij ingedeeld moeten worden?

Meer informatie over de totstandkoming van de 'teamindex' vind je op op knvb.nl/teamindex of kijk hiervoor het webinar terug over 'gelijkwaardige competities' via www.knvb.nl/samenvooruit.

 

Mag je door de nieuwe dispensatieregel in 1 weekend op zaterdag en op zondag spelen?

Ja dit klopt. Meer informatie over de nieuwe dispensatieregel volgt binnenkort in een van de nieuwsbrieven voor wedstrijdsecretarissen.

 

Zijn de wedstrijdschema's van de diverse competities beschikbaar? Dus wanneer bijvoorbeeld nr. 1 tegen nr. 10 speelt.

Deze zijn nog niet beschikbaar maar worden spoedig gepubliceerd.

 

Kunnen spelers van JO19-1 (A-cat.) na 16 wedstrijden ook in JO19-6 uitkomen?

Nee, als je bent vastgespeeld in de A-categorie mag je niet meer in de B-categorie uitkomen.

 

Het meest vervelende van wedstrijden verzetten is dat de tegenstander maar niet antwoordt op een verzoek. Wat kun je daar aan doen behalve gaan bellen?

Als een vereniging niet reageert op een wijziging in Sportlink is het meest raadzame om via mail/telefonisch alsnog in contact te komen met deze vereniging.

 

Wat is er mogelijk als je als team op de grens zit van bijvoorbeeld Zuid 1/West 1 en je bent niet blij met indeling (ver weg en dergelijke)? Mag je dan in een ander district gaan spelen?

Je kunt altijd een verzoek indienen (voorafgaand aan de indelingen) om in een ander district te spelen. Dit verzoek beoordelen we dan bij de indelingen. Het is echter geen garantie dat het verzoek ook kan worden doorgevoerd.

 

Gaan lagere teams (senioren categorie-A) naar 14 teams per competitie of is dit per district verschillend

Dit is per district verschillend en is afhankelijk van het aanbod. Bekijk hiervoor de menukaarten.

 

Kunnen de teams qua spelers dan nog wel gewijzigd worden na 12 juli nadat ze in Sportlink zijn ingevuld? Sommige teams zijn qua indeling bij ons nog niet geheel bekend.

Je kunt dit aanpassen wanneer je wilt. Maar de indeling zal dan niet op waarheid gebasseerd zijn. Mocht je grote wijzigingen doorvoeren in de teamsamenstelling, geef dit dan direct aan ons door zodat we hier evt. op kunnen inspelen.

 

Binnen district West 2 gaat de indeling op basis van de Teamindex alleen gebeuren bij JO17 en JO15 categorie B toch?

Dat klopt, meer informatie hierover vind je op www.knvb.nl/teamindex.

 

Moet je de teamindex apart opgeven? Dus als je deze in Sportlink plaatst wordt die niet overgenomen?

Zodra je de spelers in een bondsteam plaatst kan de teamindex bepaald worden. Hiervoor hoef je - los van het indelen van spelers - niets aan te doen.

 

Waarom is er vanaf de 6e klasse de leeftijd invulbaar en niet bij de 5e klasse?

Het invoeren van leeftijden doen we bij de teaminschrijvingen bij alle seniorenteams in de B-categorie. Het invoeren van deze leeftijden proberen wij zo goed mogelijk mee te nemen bij het indelen van de poules.

Teaminschrijving veld Teaminschrijving veld Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste data voor het veldvoetbal seizoen 2020/’21.

Aanmelden overige webinars

Wil je de komende weken nog meer webinars voor amateurclubs bekijken? Meld je dan aan voor een van onderstaande webinars of bekijk het volledige aanbod op knvb.nl/samenvooruit. 

Het positioneren van vrouwenvoetbal Het positioneren van vrouwenvoetbal Maandag 29 juni, 20.00 uur. Met zaalvoetbal je club versterken Met zaalvoetbal je club versterken Donderdag 2 juli, 20.00 uur. In gesprek met Sarina Wiegman: een droom van een WK In gesprek met Sarina Wiegman: een droom van een WK Dinsdag 7 juli, 20.00 uur. SamenVooruit SamenVooruit Kijk voor het volledige overzicht op knvb.nl/samenvooruit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen