Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gelijkwaardige competities

De jeugdspeler staat centraal in het KNVB voetbalaanbod voor pupillen (O7 t/m O12 jaar). Dit betekent dat het voetbalaanbod erop is gericht om iedere pupil zoveel mogelijk optimaal spelplezier en ontwikkeling te kunnen bieden in een voor hem/haar prettige omgeving.

Het voetbalaanbod voor pupillen is dan ook ingericht vanuit de belevingswereld en drijfveren van deze spelers en speelsters. Samen met de verenigingen streven we daarom naar het organiseren van zoveel mogelijk gelijkwaardige wedstrijden zodat iedere pupil zich optimaal kan ontwikkelen en met plezier kan voetballen.

4-fasenmodel 4-fasenmodel Bekijk hier meer informatie over het 4-fasenmodel.

Advies voor meidenteams om tot gelijkwaardige wedstrijden te komen Advies voor meidenteams om tot gelijkwaardige wedstrijden te komen Bekijk hier meer informatie over gemengde competities.

 

Teamindex Teamindex Bekijk hier meer informatie over de Teamindex.

Standen en ranglijsten in het pupillenvoetbal

Bij de categorieën O7 t/m O10 jaar worden er sinds het seizoen 2017/’18 geen uitslagen en ranglijsten gepubliceerd. Het komende seizoen 2020/’21 blijven de standen en ranglijsten bij de Onder 11 en Onder 12 pupillen wel zichtbaar. Tegelijkertijd gebruiken wij deze periode om vervolgonderzoek te doen naar het belang van het bijhouden en publiceren van ranglijsten en uitslagen voor de pupillen in deze leeftijdscategorieën. Uitgangspunt hierin blijft de belevingswereld en drijfveren van deze pupillen.

Naast wetenschappelijke inzichten, betrekken we ook alle stakeholders uit het jeugdvoetbal (trainers, hoofden opleidingen, ouders en uiteraard de spelers zelf) in dit onderzoek zodat we tot een breed gedragen standpunt kunnen komen. Mogelijke aanpassingen voor deze leeftijdscategorieën zullen pas vanaf het seizoen 2021/’22 ingevoerd worden.