Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics

‘Voetbal speel je met je hoofd’, zei Johan Cruijff al. Niet voor niks wijzen experts naar hun beide oren als hen wordt gevraagd waar het verschil wordt gemaakt in spelniveau. Ze wijzen naar de hersenen. Wat zegt het functioneren van het (voetbal)brein over spelintelligentie? Hoe meet je dit? Hoe herken je het terug op het voetbalveld en valt het te trainen? Doe jezelf een plezier en kijk mee in het voetbalbrein. Samen met Castien & Keijser ga je anders naar jouw spelers kijken en zie je daarna meer. Ready for the next level? Dit is de cursus voor de praktische voetbalprofessional die zelf aan de slag wil om spelintelligentie bij voetbaltalent beter te leren herkennen en op het veld te helpen dit te ontwikkelen.

Direct inschrijven

Wie zijn Eric Castien & Mike Keijser?

— Foto: Eric Castien

In 2012 besloten journalist/ondernemer Castien en neurowetenschappers Ilja Sligte & Andries van der Leij de handen ineen te slaan. Voetbalintelligentie meetbaar maken, dat was de missie die zij samen besloten na te jagen. Gesteund door o.a. Toon Gerbrands (AZ/PSV), Marijn Beuker (AZ), Jurrit Sanders (PSV) en Sander Roege (KNVB) legden zij de basis voor wat uitmondt in een baanbrekende ontwikkeling in het internationale topvoetbal. Het voetbalbrein als een van de fundamenten voor talentherkenning en -ontwikkeling. Castien schreef o.a. ‘De Koninklijke’, het 1e en enige Nederlandstalige Real Madrid-boek en werkte voor media als Sportweek en Telesport. Als CEO van BrainsFirst is hij eindverantwoordelijk voor het slagen van de ingezette missie. Mike Keijser sloot zich in 2018 aan en zorgt er als Product Owner voor dat o.a. voetbalorganisaties op

— Foto: Mike Keijser

eenvoudige en trefzekere wijze met BrainsFirst aan de slag kunnen om talent nog beter te herkennen (en opleiden).

Doelgroep

UEFA C + UEFA B, UEFA A, UEFA PRO

Licentiepunten

Als je deze online cursus hebt gevolgd krijg je 4 licentiepunten die je kunt gebruiken
voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal.

Kosten

De kosten voor deze (online)cursus bedragen €99,-.

Microsoft Teams

Voor deze online cursus maken we gebruik van Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de start krijg je een mail met daarin de link.

Wanneer?

De online cursus ‘Voetbal Cognitie – de basics’ van twee avonden staat drie maal op het programma: 

  • 6 en 20 september 2021

  • 4 en 18 oktober 2021

  • 1 en 15 november 2021

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 3 juni 2021 tot en met uiterlijk 5 september 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de online cursus.

Er is plek voor maximaal 30 personen per cursus.

Annuleren

Kosteloos annuleren kan tot 2 weken voor de start van een online cursus. Annuleer je binnen 2 weken voor aanvang van de online cursus? Dan bestaat geen recht op restitutie.

Direct inschrijven