Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB video analist opleiding
Bekijk alle 2 foto's

Video-analist

Lijkt jou het ook geweldig om video-analist te zijn en wil jij dit leren van de video-analisten van de Oranje-elftallen? Binnenkort start een nieuwe opleiding voor video-analisten. Video-Analist B is de basisopleiding Video Analyse die gegeven wordt vanuit de KNVB Academie.

Een video-analist heeft als doel om iedereen verantwoordelijk te maken voor zijn eigen ontwikkeling. De video-analist speelt een faciliterende rol door het vastleggen, coderen, analyseren en visualiseren van wedstrijden en/of trainingen. Het doel van deze opleiding is om jou de basiskennis en vaardigheden van een video-analist bij te brengen, daarom is de opleiding Video-Analist B toepasbaar voor video-analisten uit alle sporten. De opleiding is toegankelijk voor een gelimiteerd aantal personen, een motivatie maakt deel uit van de selectieprocedure

Doel van de opleiding

Het doel van deze opleiding is om jou de basiskennis en vaardigheden van een video-analist bij te brengen. Het hogere doel van een video-analist is om iedereen verantwoordelijk te maken voor zijn eigen ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor de ontwikkeling van de speler, maar ook die van de trainer-coach. De video-analist speelt in dit proces een faciliterende rol door het aanleveren van beelden en analyses.

Bekijk alle informatie over de opleiding tot video-analist

Bekijk ook deze Academie

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal