De Groene Club

De Groene Club is een sportbreed initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB om verenigingen te verduurzamen.

Het Nederlandse amateurvoetbal heeft veel sterke verenigingen nodig. Dit zijn clubs die financieel gezond zijn en beschikken over een goede accommodatie. Het treffen van duurzame maatregelen die leiden tot een verlaging van de energierekening draagt daartoe bij. Energiekosten behoren namelijk tot één van de grootste kostenposten voor een vereniging. De KNVB, KNHB en KNLTB hebben de ambitie om ervoor te zorgen dat binnen drie jaar driehonderd verenigingen beschikken over een duurzame sportaccommodatie.

Inhoud De Groene Club

De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie en kennis om het energiepotentieel te realiseren

In eerste instantie selecteren de KNVB, KNHB en KNLTB uit de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland elk tien verenigingen voor het programma. De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie en kennis om het energiepotentieel te realiseren. Vervolgens wordt samen met een onafhankelijke partner nagedacht over financiële oplossingen. We achterhalen wensen en behoeften voor realisatie van de duurzame maatregelen in een persoonlijk bezoek en stellen in samenwerking met de verenigingen een implementatieplan op. De Groene Club vertaalt de resultaten vervolgens naar pragmatische proposities voor verenigingen om duurzame maatregelen te treffen.

Stappenplan

  1. Energiescan op locatie
    • Opname huidige situatie en energiepotentieel
  2. Persoonlijk bezoek met adviesrapport
    • Toelichting energiepotentieel en duurzame maatregelen
    •  Achterhalen wensen en behoeften voor realisatie verduurzaming
  3. Opstellen implementatieplan

Contact

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de vorderingen van de Groene Club? Of heeft jouw vereniging al stappen gezet naar een duurzame accommodatie? Deel jouw ideeën en succesfactoren met De Groene Club om andere verenigingen te inspireren. Bekijk ook welke initiatieven andere vereningen al hebben opgezet op het gebied van duurzaamheid.

De Groene Club

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de vorderingen van De Groene Club? Of kunnen andere verenigingen leren van jouw ervaringen? Stuur dan een mail met jouw gegevens!

PraktijkverhalenBekijk wat andere verenigingen hebben gedaan op het gebied van duurzaamheid.


Terug naar boven