Pupillenvoetbal

Sinds het seizoen 2017/’18 speelt het gehele amateurvoetbal met aangepaste wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject is besloten de wedstrijdvormen aan te passen om zo de betrokkenheid van spelers te verhogen en ze bovendien in een wedstrijdvorm te laten spelen die beter aansluit bij hun ontwikkelingsfase.  

De Onder 8 t/m Onder 10 pupillen spelen op een aangepast kwart veld (42,5m x 30m) 6 tegen 6 wedstrijden. De wedstrijden staan onder leiding van een spelbegeleider die langs de lijn beweegt en de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken. De Onder 11 en Onder 12 pupillen spelen op een aangepast half veld (64m x 42,5m) 8 tegen 8 wedstrijden. Deze wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter die zich tussen de spelers begeeft.

Spelplezier 

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen. 

Onder 6Kijk hier voor meer informatie over Onder 6.

Onder 7Kijk hier voor meer informatie over Onder 7.

Onder 8, 9 en 10Kijk hier voor meer informatie over Onder 8, 9 en 10.

Onder 11 en Onder 12Kijk hier voor meer informatie over Onder 11 en Onder 12.

Pupillen zaalvoetbalDe vorm binnen het zaalvoetbal verandert niet. Je kan wel continue de spelers wisselen. Je speelt het vijf tegen vijf.

Meer weten? Kijk hier!

Online magazine pupillenvoetbalPupillenvoetbal: plezier en ontwikkeling voorop.

Vragen en antwoorden pupillenvoetbalBekijk hier de veelgestelde vragen over het pupillenvoetbal.

Verenigings-ondersteuningDe KNVB kan jouw vereniging adviseren en ondersteunen bij het opzetten van pilots omtrent deze nieuwe wedstrijdvormen.

Terugkijken webinar pupillenvoetbalKijk hier het webinar over het pupillenvoetbal terug en begin goed voorbereid aan de start van een nieuw seizoen.


Terug naar boven