De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen

Het amateurvoetbal is in het seizoen 2017/’18 gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8- en onder 9-pupillen voortaan in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm op een aangepast kwart veld.

Vanaf het seizoen 2018/’19 start fase 2 van de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. De onder 10 pupillen spelen vanaf dan ook in een 6 tegen 6 wedstrijdvorm. De onder 11 en onder 12 pupillen spelen vanaf dit seizoen hun wedstrijden in een 8 tegen 8 wedstrijdvorm op een aangepast half veld.

Spelplezier 

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen. 

Onder 6Kijk hier voor meer informatie over Onder 6.

Onder 7Kijk hier voor meer informatie over Onder 7.

Onder 8, 9 en 10Kijk hier voor meer informatie over Onder 8, 9 en 10.

Onder 11 en Onder 12Kijk hier voor meer informatie over Onder 11 en Onder 12.

Meer weten? Kijk hier!

Terugkijken webinar pupillenvoetbalKijk hier het webinar over het pupillenvoetbal terug en begin goed voorbereid aan de start van een nieuw seizoen.

Vragen en antwoorden nieuwe pupillenvoetbalBekijk hier de veelgestelde vragen over het nieuwe pupillenvoetbal.

Verenigings-ondersteuningDe KNVB kan jouw vereniging adviseren en ondersteunen bij het opzetten van pilots omtrent deze nieuwe wedstrijdvormen.


Terug naar boven