UEFA Pro

Heb je de ambitie om het beste uit jezelf te halen als trainer-coach en je verder te ontwikkelen met uitzicht op een baan als trainer-coach in het Betaald Voetbal? Dan is de opleiding UEFA PRO een must in jouw ontwikkeling!

UEFA PRO: Jouw talent staat centraal!

Je gaat het pas zien als je het doorhebt
(Johan Cruijff)

In het leertraject UEFA PRO ga je ontdekken wat jou bijzonder en onderscheidend maakt en ga je aan slag met jouw ambities en talenten. In coachgesprekken ga je, samen met een leercoach, op zoek naar jouw leerbehoefte. Op basis van de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld en het profiel van de trainer-coach werkzaam in het betaald voetbal van de toekomst wordt een persoonlijk plan opgesteld. Dit plan vormt de rode draad van jouw opleiding en ontwikkeling.

Vernieuwde opzet

Think different
(Steve Jobs)

Om beter aan te sluiten bij de snelle veranderingen in het voetballandschap, is de UEFA PRO opleiding vorig seizoen vernieuwd. Verschillende mensen uit de top van het voetbal hebben hun bijdrage geleverd. Mede door de input van algemeen- en technisch directeuren, coaches uit het Betaald Voetbal, hoofden opleiding en ex-cursisten is een maatwerkprogramma ontstaan.

De komende opleiding UEFA PRO borduurt voort op deze vernieuwing. Door de feedback van cursisten, leercoaches en betrokken experts is de opleiding verder vormgegeven en aangescherpt.

Jouw talent als coach en jouw leerbehoefte staan daarbij centraal. Jij geeft zélf vorm aan jouw ontwikkeltraject binnen de gestelde opleidingskaders en wij faciliteren je door je maximaal uit te dagen. Daarom wordt een hoog zelfstandig leervermogen gevraagd en ben je zelf verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling en prestaties. Leercoaches begeleiden jou daar optimaal in.

Ambities UEFA PRO-opleiding

The important thing is to never stop questioning
(Albert Einstein)

De (voetbal)wereld verandert continu en het tempo van deze veranderingen neemt toe. Dit is niet alleen zichtbaar op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Dit stelt andere (hoge) eisen aan coaches en dus aan de UEFA PRO-opleiding.

Naast kennis en kunde wordt het vermogen om continu te vernieuwen en te verbeteren steeds belangrijker. Dit vraagt voortdurende nieuwsgierigheid, creativiteit en ondernemerschap. En daarnaast het lef om ‘out of the box’ te denken, kennis te delen en om een eigen koers te varen. Deze ambities en uitgangspunten zijn de basis voor de opleiding UEFA PRO.

Peter Bosz: "Wij zijn door onder meer Rinus Michels en Johan Cruijff juist groot geworden als voetballand. Door anders te denken! En dat moeten we ook blijven doen. Durven!"

Kennis delen, inspireren en specialiseren

Naast een persoonlijke leerroute faciliteren we een programma waarin je kennis deelt, je laat inspireren door experts en je jezelf verder kunt specialiseren. Het programma bestaat o.a. uit masterclasses, intervisiebijeenkomsten, challenges, collegiale coaching en presentaties.

Meer info en inschrijvingBen je geïnspireerd en gemotiveerd om het leertraject voor UEFA PRO te volgen? Schrijf je dan hier in. • Kies landelijk • Kies bij type voor ‘Opleiding’ • Kies bij categorie voor ‘Trainer-coach’ • Kies UEFA PRO • Lees de voorwaarden en schrijf je in

Meer informatie

Carla van Dasselaar

KNVB Academie

Terug naar boven