Pupillentrainer

Lijkt het je geweldig om jeugdige voetballers in de leeftijd van 5 tot 13 jaar te trainen en te coachen? Met de opleiding Pupillentrainer leer je hoe je kinderen kunt leren voetballen en plezier te hebben in voetballen.

Wat is er mooier dan kinderen de eerste beginselen van de voetbalsport bij te brengen. Tijdens de cursus Pupillentrainer leer je hoe je kinderen kunnen leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.

Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers. De inhoud komt overeen met die van de modulen voor Onder 8 tot en met Onder 13.

Organisatie

De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan daarin centraal en worden ondersteund in hun leerproces. Tijdens de opleiding krijgen ze opdrachten die worden vastgelegd in een logboek(portfolio).

De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel, met veel praktijk, bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur en wordt op avonden gegeven. Het ervaringsdeel bestaat uit: het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van pupillen. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren cursisten opdrachten uit, de resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio.

Studiebelasting

Cursusgedeelte 

  • Acht bijeenkomsten 24 uur
  • Zelfstudie en huiswerkopdrachten 40 uur

Ervaringsdeel

Uitvoeren opdrachten (werkboek)

  • Training en coachen van een pupillenteam en uitvoeren opdrachten (12 weken) 30 uur

Totaal 94 uur (ca.)

De deelnemers die aan de eisen voldoen, ontvangen een diploma.

Start

Zodra er zestien deelnemers zijn.

Toelating

Vanaf de leeftijd van 15 jaar.

Kosten

€ 292,00 (inclusief cursusmateriaal).

Informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de KNVB Academie.
Voor Noord/Oost bij Elly Blaauw, West bij André Groenewoud en Zuid bij Tim Dokter.

Annuleren

De kandidaat kan zijn aanmelding annuleren, mits de annulering schriftelijk geschiedt binnen 14 dagen na aanmelding. Bij annulering is de KNVB gerechtigd de voor die deelnemer reeds gemaakte kosten (inclusief administratiekosten) in rekening te brengen.

Inschrijven

Onderneem hiervoor de volgende stappen:

  1. Schrijf je in via het linkblok hieronder
  2. Kies bij 'District' voor je district
  3. Kies bij type voor ‘Cursus’
  4.  Kies bij categorie voor ‘Trainers’
  5. Kies bij subcategorie voor je betreffende cursus
  6. Lees de voorwaarden en schrijf je in

InschrijvenKlik hier om je in te schrijven.

Terug naar boven