Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 6 tot en met 14 oktober 2018.

Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Ons verzoek aan iedereen is om ervoor te zorgen dat spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter.

Hoe kan je dat doen?

  • Vooraf
    Stem deze actie af met je aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • De actie zelf
    Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: "Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!". (applaus)
  • Achteraf
    Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

Scheidsrechters bedankt!

In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Uiteraard worden ook de verenigingen opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten. Hierbij kun je denken aan een aardigheidje voor de scheidsrechter (verzorgd door beide teams), een mooie foto van het scheidsrechterskorps in de kantine, of misschien wel een nieuw tenue?

Gelukkig is er nog voldoende tijd om als vereniging na te denken hoe jullie invulling willen geven aan deze bijzondere week. Onderaan deze pagina vind je een aantal voorbeelden van andere verenigingen hoe zij de scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje hebben gezet.

Hoe bedankt jouw club de scheids?

Regel je als club een origineel cadeau of activiteit als bedankje voor scheidsrechters in de Week van Scheidsrechter, dan kun je het plan indienen bij de KNVB. De leukste plannen worden beloond met het betalen van (een deel van) de rekening. Voor aanmelding, stuur een mail naar weekvandescheidsrechter@knvb.nl. Indienen van het plan van jouw vereniging kon tot en met donderdag 20 september 2018. De winnende verenigingen zijn inmiddels bekendgemaakt op KNVB Assist Scheidsrechters en persoonlijk hierover geïnformeerd.

Week van de Scheidsrechter 2018

Meeloopdag BV-scheidsrechters

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het sportieve leven van een betaald voetbalscheidsrechter? Er is rondom de Week van de Scheidsrechter weer voor een aantal scheidsrechters uit het amateurvoetbal de mogelijkheid om een dag mee te lopen met de betaald voetbalscheidsrechters in Zeist. Je kijkt mee met videobeelden en doet mee met de training. Daarnaast nemen we een kijkje in het spiksplinternieuwe ARAG KNVB Replay Center.

De meeloopdag is op woensdag 10 oktober 2018. De dag duurt van ongeveer 09.00 uur tot 19.00 uur. Geef je op en maak kans op deze uitdaging! Opgeven kon tot en met donderdag 20 september 2018. Zowel verenigings- als KNVB-scheidsrechters kunnen zich opgeven voor de meeloopdag. De winnende scheidsrechters zijn inmiddels bekend gemaakt op KNVB Assist Scheidsrechters en persoonlijk hierover geïnformeerd.

Boek voor scheidsrechters Madese BoysMadese Boys gaf dit jaar alle scheidsrechters een boek cadeau.

DWOW: Eenheid in tenue en uitstraling scheidsrechtersBij DWOW kregen alle scheidsrechters hetzelfde tenue.

UDI’19 waardeert arbiters tijdens Week van de ScheidsrechterUDI'19 gaf alle scheidsrechters een compleet scheidsrechterstenue.

 
 

In de Week van de Scheidsrechter staat de scheidsrechter centraal.

Terug naar boven