Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober 2019.

Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten.

Scheidsrechters bedankt!

In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Uiteraard worden ook de verenigingen en voetballers opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten. Hierbij kun je denken aan een aardigheidje voor de scheidsrechter (verzorgd door beide teams), een mooie foto van het scheidsrechterskorps in de kantine, of misschien wel een nieuw tenue?

Gelukkig is er nog voldoende tijd om als vereniging na te denken hoe jullie invulling willen geven aan deze bijzondere week. Onderaan deze pagina vind je een aantal voorbeelden van andere verenigingen hoe zij de scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje hebben gezet.

Hoe bedankt jouw club de scheids?

Regel je als club een origineel cadeau of activiteit als bedankje voor scheidsrechters in de Week van de Scheidsrechter, dan kun je het plan indienen bij de KNVB. De leukste plannen worden beloond met het betalen van (een deel van) de rekening. Voor aanmelding, stuur een mail naar onderstaand e-mailadres. Jouw vereniging kan het plan indienen tot en met maandag 23 september 2019. Uiterlijk vrijdag 27 september 2019 ontvangen de verenigingen bericht of zij een bijdrage van de KNVB ontvangen voor hun plan.

Week van de Scheidsrechter 2019

Meeloopdag BV-scheidsrechters

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het sportieve leven van een betaald voetbalscheidsrechter? Een aantal scheidsrechters krijgt de unieke kans om op 10 oktober een dag mee te lopen met de betaald voetbalscheidsrechters in Zeist. Je kijkt mee met videobeelden en doet mee met de training. De meeloopdag is op woensdag 9 oktober 2019 en duurt van 09.00 uur tot 19.00 uur. Dus houdt er rekening mee dat je vrij kan regelen op je werk/school en je bent zelf verantwoordelijk voor vervoer.

Geef je op via bovenstaande e-mailadres en maak kans op deze bijzondere ervaring! We horen graag waarom je deze dag wilt meemaken. Zowel verenigings- als KNVB-scheidsrechters kunnen zich tot en met 16 september 2019 aanmelden. Welke scheidsrechters zich op 9 oktober in Zeist mogen melden, wordt op woensdag 18 september bekendgemaakt.

Boek voor scheidsrechters Madese BoysMadese Boys gaf alle scheidsrechters een boek cadeau.

DWOW: Eenheid in tenue en uitstraling scheidsrechtersBij DWOW kregen alle scheidsrechters hetzelfde tenue.

UDI’19 waardeert arbiters tijdens Week van de ScheidsrechterUDI'19 gaf alle scheidsrechters een compleet scheidsrechterstenue.

 
 

In de Week van de Scheidsrechter staat de scheidsrechter centraal.

Terug naar boven