Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 6 tot en met 14 oktober 2018.

Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Hiervoor gaan we iedereen oproepen om voorafgaand aan de wedstrijd een applaus te geven voor de scheidsrechter. Later hierover meer informatie!

Scheidsrechters bedankt!

In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Uiteraard worden ook de verenigingen opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten. Hierbij kun je denken aan een aardigheidje voor de scheidsrechter (verzorgd door beide teams), een mooie foto van het scheidsrechterskorps in de kantine, of misschien wel een nieuw tenue?

Gelukkig is er nog voldoende tijd om als vereniging na te denken hoe jullie invulling willen geven aan deze bijzondere week. Onderaan deze pagina vind je een aantal voorbeelden van andere verenigingen hoe zij de scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter in het zonnetje hebben gezet.

Hoe bedankt jouw club de scheids?

Regel je als club een origineel cadeau of activiteit als bedankje voor scheidsrechters in de Week van Scheidsrechter, dan kun je het plan indienen bij de KNVB. De leukste plannen worden beloond met het betalen van (een deel van) de rekening. Voor aanmelding, stuur een mail naar weekvandescheidsrechter@knvb.nl. Indienen van het plan van jouw vereniging kan t/m donderdag 20 september 2018. Uiterlijk woensdag 26 september 2018 ontvangen de verenigingen bericht of zij een bijdrage van de KNVB ontvangen voor hun plan.

Meeloopdag BV-scheidsrechters

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het sportieve leven van een betaald voetbalscheidsrechter? Er is rondom de Week van de Scheidsrechter weer voor een aantal scheidsrechters uit het amateurvoetbal de mogelijkheid om een dag mee te lopen met de betaald voetbalscheidsrechters in Zeist. Je kijkt mee met videobeelden en doet mee met de training. Daarnaast nemen we een kijkje in het spiksplinternieuwe ARAG KNVB Replay Center.

De meeloopdag is op woensdag 10 oktober 2018. De dag duurt van ongeveer 09.00 uur tot 19.00 uur. Geef je op en maak kans op deze uitdaging! Opgeven kan tot en met donderdag 20 september 2018 via onderstaand e-mailadres, graag met je motivatie. Zowel verenigings- als KNVB-scheidsrechters kunnen zich opgeven voor de meeloopdag. Woensdag 26 september wordt bekendgemaakt welke scheidsrechters zich op 10 oktober in Zeist mogen melden. 

Geef je op en maak kans op deze uitdaging! Opgeven kan via dit e-mailadres (graag met je motivatie): weekvandescheidsrechter@knvb.nl

Boek voor scheidsrechters Madese BoysMadese Boys gaf dit jaar alle scheidsrechters een boek cadeau.

DWOW: Eenheid in tenue en uitstraling scheidsrechtersBij DWOW kregen alle scheidsrechters hetzelfde tenue.

UDI’19 waardeert arbiters tijdens Week van de ScheidsrechterUDI'19 gaf alle scheidsrechters een compleet scheidsrechterstenue.

 
 

In de Week van de Scheidsrechter staat de scheidsrechter centraal.

Terug naar boven