Spelbegeleider/ Pupillenscheidsrechter

Je bent 12 jaar of ouder en het leiden van pupillenwedstrijden lijkt je gaaf? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. Het streven is dat scheidsrechters permanent werken aan hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

Het fluiten van pupillenwedstrijden is voor spelbegeleiders/scheidsrechters vaak de eerste kennismaking met deze rol. De KNVB organiseert hiervoor de nieuwe opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter. Zowel de theorie als de praktijk van het fluiten komen uitgebreid aan bod. De opleiding kan ook in samenwerking met een andere vereniging worden afgenomen.

Vertrekpunt

De opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter vormt slechts het vertrekpunt. Het streven is dat scheidsrechters permanent werken aan hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling. Bij de individuele ontwikkeling wordt gedacht aan maatwerk in de vorm van de te fluiten wedstrijden en spelregeltoetsen via de app. Het is de bedoeling dat tijdens de opleiding een begin gemaakt wordt met de collectieve en persoonlijke ontwikkeling. 

Het streven is dat scheidsrechters permanent werken aan hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling

De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat voor de opgave om pupillenwedstrijden op een zodanige manier te begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels. Hij heeft een beslissende rol als het gaat om de uitleg van de spelregels. De kerntaken van de pupillenscheidsrechter zijn: geeft leiding, heeft contact/communiceert met spelers en begeleiders, past de spelregels toe en volgt het spel.

  • Duur van de opleiding: 2 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Minimale leeftijd: 12 jaar
  • Maximaal 18 deelnemers
  • Verenigingspakket: € 502,=

Terug naar boven