Spelbegeleider/ Pupillenscheidsrechter

Je bent 12 jaar of ouder en het leiden van pupillenwedstrijden lijkt je gaaf? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen.

Het fluiten van pupillenwedstrijden is de eerste kennismaking met de rol als clubscheidsrechter. Als spelbegeleider ben je actief bij de pupillen O8, O9 en O10 die 6 tegen 6 spelen. Je bent de begeleider van het spel. Als pupillenscheidsrechter fluit je de wedstrijden van O11 en O12.

De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat voor de opgave om pupillenwedstrijden op een zodanige manier te begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels. Hij heeft een beslissende rol als het gaat om de uitleg van de spelregels. De kerntaken van de pupillenscheidsrechter zijn: geeft leiding, heeft contact/communiceert met spelers en begeleiders, past de spelregels toe en volgt het spel.

Tijdens de opleiding komt de theorie, zoals de spelregels, uitgebreid aan bod. Tevens wordt er aandacht besteed aan de praktijk en gaat de docent met de cursisten het veld op. De opleiding wordt ondersteund door de app ‘het nieuwe fluiten’.

  • Duur van de opleiding: 2 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Minimale leeftijd: 12 jaar
  • Maximaal 18 deelnemers
  • Verenigingspakket: € 502,=

Terug naar boven