Scheidsrechters III veldvoetbal

Heb je een afgeronde BOS (gehaald tussen 2012 en 2014) of opleiding verenigingsscheidsrechter? Wil je wedstrijden voor de KNVB gaan fluiten? Dan is de dit de opleiding die daarvoor nodig is.

De KNVB wil geen enkel scheidsrechtertalent verloren laten gaan. De wedstrijd wordt centraal gezet, met als doel: de juiste wedstrijd met de juiste scheidsrechter. Binnen de context van de wedstrijd neemt de scheidsrechter zijn beslissingen. Er wordt dan ook getracht om de scheidsrechter voor te bereiden op situaties die zich in de wedstrijd voordoen (die overigens allemaal uniek zijn).

Competenties

De doorontwikkelde Scheidsrechtersopleiding III (SOIII) omvat dan ook een geheel van scholingsmomenten dat ten doel heeft de cursist bewust te maken van de complexe omgeving waarin hij zijn sport beoefent. De SO III gaat zoveel mogelijk uit van de taken van de scheidsrechter, die hij in de praktijk (wedstrijd) tegenkomt. Dit wordt uitgewerkt in de 'competenties'. Het gaat binnen deze opleiding vooral over uitstraling en gedrag, in relatie tot wie jij bent als persoon en als KNVB-official.

De opleiding loopt langs een leerroute die de cursist in staat stelt te laten zien dat hij de competenties beheerst.

Het doel van de opleiding scheidsrechtersopleiding III is dat de cursisten de competenties van een scheidsrechter niveau 3 ontwikkelen en leren beheersen. Op basis hiervan wordt de kwalificatie Scheidsrechtersopleiding III afgegeven. Tijdens deze opleiding zal de rol van het zijn van KNVB-official duidelijk gemaakt worden in relatie tot het onderwerp mentale weerbaarheid.

Leerroute

Iedereen wil toch dat de wedstrijd zo eerlijk en sportief mogelijk verloopt? Wederzijds begrip zal hier zeker aan bijdragen

De opleiding loopt langs een leerroute die de cursist in staat stelt te laten zien dat hij de competenties beheerst. De leerroute helpt de cursist bij het ontwikkelen van zijn kwaliteiten. Daarnaast kan de praktijk vervuld worden bij een vereniging op het niveau waar de scheidsrechter zijn wedstrijden zal fluiten. Het contact met trainers, spelers en andere scheidsrechters zullen een verrijking zijn voor de arbitrage. De belangen zijn verschillend maar het uiteindelijke resultaat gelijk! 

Iedereen wil toch dat de wedstrijd zo eerlijk en sportief mogelijk verloopt? Wederzijds begrip zal hier zeker aan bijdragen. De leerroute is gebaseerd op de visie van de KNVB op leren, opleiden en kwalificeren (Ervaring, reflectie, interactie, imiteren en theorie). 

Inschrijven

  1. Klik op onderstaande link.
  2. Kies bij district voor 'Landelijk'
  3. Kies bij type voor ‘Opleiding’
  4. Kies bij categorie voor ‘Wedstrijdofficials’
  5. Kies bij subcategorie voor je betreffende cursus
  6. Lees de voorwaarden en schrijf je in

InschrijvenKlik hier om je aan te melden voor de opleiding.


Terug naar boven