Scheidsrechters III veldvoetbal

Heb je een afgeronde BOS (gehaald tussen 2012 en 2014) of opleiding verenigingsscheidsrechter? Wil je wedstrijden voor de KNVB gaan fluiten? Dan is de opleiding Scheidsrechters III (SO III) de cursus die daarvoor nodig is.

Elke wedstrijd is uniek. Als scheidsrechter ben je mede verantwoordelijk voor het goede verloop van de wedstrijd. Je moet anticiperen op alle situaties die zich voordoen in de context van de wedstrijd. Jij neemt de beslissingen en communiceert met spelers en staf.

Competenties

De doorontwikkelde SO III omvat dan ook een geheel van scholingsmomenten dat ten doel heeft de cursist bewust te maken van de complexe omgeving waarin hij zijn sport beoefent. De SO III gaat zoveel mogelijk uit van de taken van de scheidsrechter, die hij of zij in de praktijk, oftewel de wedstrijd, tegenkomt. Dit wordt uitgewerkt in de competenties. Het gaat binnen deze opleiding vooral over uitstraling en gedrag, in relatie tot wie jij bent als persoon en als KNVB-official.

De opleiding loopt langs een leerroute die de cursist in staat stelt te laten zien dat hij de competenties beheerst.

Het doel van de SO III is dat de cursisten de competenties van een scheidsrechter niveau 3 ontwikkelen en leren beheersen. Tijdens deze opleiding zal de rol van het zijn van KNVB-official duidelijk gemaakt worden in relatie tot het onderwerp mentale weerbaarheid.

Leerroute

Iedereen wil toch dat de wedstrijd zo eerlijk en sportief mogelijk verloopt? Wederzijds begrip zal hier zeker aan bijdragen

De opleiding loopt langs een leerroute die de cursist in staat stelt te laten zien dat hij de competenties beheerst. Zodra de opleiding start, word je aangesteld bij wedstrijden in de A-categorie zodat de theorie in praktijk kan worden gebracht. Het contact met trainers, spelers en andere scheidsrechters zullen een verrijking zijn voor de arbitrage. De belangen zijn verschillend maar het uiteindelijke resultaat is gelijk! 

Iedereen wil toch dat de wedstrijd zo eerlijk en sportief mogelijk verloopt? Wederzijds begrip zal hier zeker aan bijdragen. De leerroute is gebaseerd op de visie van de KNVB op leren, opleiden en kwalificeren. Dit op basis van ervaring, reflectie, interactie, imiteren en theorie.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Scheidsrechtersopleiding III, neem contact op met de medewerkster arbitrageopleidingen van jouw steunpunt.

Snezana Vujovic

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Wendy Dame

Arbitrageopleidingen Zuid


Terug naar boven