Praktijkverhalen

Doe hier inspiratie op met praktijkverhalen van andere verenigingen op het gebied van vrijwilligers.

Zelf aan de slag

Meer vrijwilligers door VrijwilligerspuntEen vrijwilliger nodig voor bijvoorbeeld een evenement? Bij RKVV Voerendaal komt vraag en aanbod samen bij het Vrijwilligerspunt:

Project schone was zorgt voor blije gezichten bij FC TriasEen tas vol vieze kleding mee naar huis? Bij FC Trias is het verleden tijd. Ieder weekend staat de kleding keurig gewassen klaar voor de teams van de club uit Winterswijk.

Belangrijke rol van De Voetbalwerkplaats bij SKVWouter Kolthek en Mark Tijhuis ervoeren met hun werk in de zorg de positieve invloed van voetbal op mensen uit kwetsbare doelgroepen. Zij kwamen met het idee om een werkplaats op te richten waarin sport een belangrijke plaats inneemt.

SV Zevenhoven heeft alle vrijwilligers in beeldWie doet precies wat? En hoe lang doet iemand het al? Die informatie heeft de club goed in beeld, waardoor zij nu op gepaste wijze beloond worden en op het juiste moment in het zonnetje worden gezet.

VV Hooglanderveen: Tien punten halen of contributieverhogingVV Hooglanderveen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarmee nam ook de hoeveelheid vrijwilligerswerk toe. De voorzitter voerde een puntensysteem in waarmee werk voor de club werd beloond.

Spiegel- en droomsessies

Samen sta je sterk, weet SV NoordeloosVoetbalclub SV Noordeloos is met dik driehonderd leden een belangrijke schakel in de leefbaarheid van het gelijknamige dorp, dat zo’n 1700 inwoners telt. “We hebben elkaar allemaal nodig.” Grote opkomst door persoonlijk uitnodigenRKSVO nodigde een specifieke groep leden persoonlijk uit voor een spiegelsessie. Die aanpak had een sneeuwbaleffect en leverde zelfs twee nieuwe commissies op.

Jonge bestuurders aan het woord

Om jongeren bewust te maken hoe leuk het besturen van sportvereniging kan zijn hebben KNVB en NOC*NSF jonge bestuurders van uiteenlopende sportverenigingen geïnterviewd om hun verhaal hierover te doen en hun ervaringen te delen.

"Je groeit als mens en als bestuurder"Erjen Derks, voorzitter van VV Beilen: "Het geeft mij energie dat zoveel verschillende soorten mensen elkaar ontmoeten bij een vereniging."

"Tof om een duurzame bijdrage te leveren"Jill Eekhart, algemeen bestuurslid van csv DVVA: "Het belangrijkste is dat het leuk is om met anderen iets neer te zetten."

Alle praktijkverhalen

Alle praktijkverhalen vrijwilligersVeel club hebben mooie initiatieven opgezet rond het thema vrijwilligers. Alle verhalen zijn gebundeld op één pagina.


Terug naar boven