Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oprichten van een voetbalvereniging

Er geldt een aantal voorwaarden om als (zaal)voetbalvereniging toegelaten te worden tot de KNVB en deel te kunnen nemen aan de competitie. In het kort hieronder de stappen.

Het uitgebreidere stappenplan voor oprichting van een veld- en zaalvoetbalverenging (zie onder) gaat dieper in op de voorwaarden:

  1. Contact opnemen met de gemeente voor een accommodatie. Er zijn vereisten waaraan het speelterrein en de kleedgelegenheid moet voldoen, zie onderaan deze pagina.
  2. Statuten maken, laten goedkeuren door de KNVB en laten passeren bij de notaris. Om te beginnen moet de vereniging een naam hebben. De naam van de vereniging moet een zelf verzonnen naam zijn, deze mag niet verwijzen naar een commercieel bedrijf/instantie. De mogelijkheid bestaat om één sponsor mee te nemen in de verenigingsnaam (verenigingsnaam/sponsor). Het advies van de KNVB is om in de statuten alleen de verenigingsnaam te vermelden. Voor meer informatie, zie linkblok onderaan deze pagina.
  3. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
  4. Toelatingsformulier invullen en toesturen aan de KNVB. Let hierbij op de toelatingsvoorwaarden. Deze vind je bij de downloads onderaan de pagina.
  5. Inschrijven in de competitie met het minimale aantal teams.
  6. Machtigingsformulier invullen en toesturen aan de KNVB.
  7. Storten waarborgsom á vijfhonderd euro.
  8. Aanmelden bij Sportlink, zodat het minimale aantal leden aangemeld kan worden. Meer informatie hierover vind je bij Ledenadministratie.

Formulieren en meer informatie

Clubgebouw en kleedkamer Clubgebouw en kleedkamer Bekijk welke vereisten er gesteld zijn voor het speelterrein en de kleedgelegenheid. Opstellen statuten Opstellen statuten Om verenigingen te helpen bij het opstellen of wijzigen van hun statuten, heeft de KNVB modelstatuten opgesteld die kunnen dienen als handvat. Zodra de conceptstatuten definitief gereed zijn, dienen deze ter goedkeuring bij de KNVB te worden voorgelegd. Ledenadministratie Ledenadministratie Voetbalverenigingen dienen voor iedereen die een voetballende of bestuurlijke functie bekleedt bij de club, een lidmaatschap van de KNVB aan te vragen

Laatste nieuws