Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blijf voetbalfit

Om het coronavirus in bedwang te krijgen zijn er sinds enige tijd maatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor het amateurvoetbal. Bijna alle competities zijn stopgezet en alleen t/m 26 jaar mag er getraind worden met het hele team. Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden om leden actief betrokken te houden bij de vereniging. Op deze pagina vind je per doelgroep de nodige handvatten om op een veilige manier door te blijven voetballen.

Jeugdteams en jongvolwassenen t/m 26 jaar mogen op de gebruikelijke wijze door blijven trainen en hebben de mogelijkheden om onderlinge wedstrijden of toernooien te spelen, binnen de eigen vereniging. Voor deze doelgroep is het zeker belangrijk te blijven voetballen, ook op de eigenlijke wedstrijddagen. Buiten onderlinge wedstrijden kun je ook denken aan andere voetbalactiviteiten, welke tevens ingezet kunnen worden als wervingsactiviteit. Voorbeelden hiervan vind je op een van onderstaande pagina's.

Voor de volwassenen vanaf 27 jaar ligt dit allemaal wat lastiger, aangezien er slechts in groepen van 4 spelers of speelsters getraind mag worden op 1,5 meter onderlinge afstand. Er liggen ook hier mogelijkheden om deze doelgroep betrokken en actief te houden, welke je vindt op een van onderstaande pagina's.

Het belangrijkste is dat de protocollen te allen tijde worden nageleefd en er op een veilige en verantwoorde manier wordt gesport. Bij vragen of onduidelijkheden kan er contact opgenomen worden met verenigingsondersteuning.

Overzicht coronaprotocollen Overzicht coronaprotocollen Bekijk hier de coronaprotocollen die van toepassing zijn.

Doelgroep jeugd Doelgroep jeugd Bekijk hier de regels en mogelijkheden voor het organiseren van trainingen en activiteiten voor deze doelgroep.

Doelgroep senioren Doelgroep senioren Bekijk hier de regels en mogelijkheden voor het organiseren van trainingen en activiteiten voor deze doelgroep.

Doelgroep G-voetbal Doelgroep G-voetbal Bekijk hier de regels en mogelijkheden voor het organiseren van trainingen en activiteteiten voor deze doelgroep. Voorbeelden van verenigingen Voorbeelden van verenigingen Vind hier allerlei voorbeelden van andere verenigingen.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning De KNVB is er voor de clubs. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs.